[]

Savunma ve Yakın Dövüş Sporu Önerileri

Savunma ve Yakın dövüş sporlarından birini öğrenmek istiyorum. Ancak bu konu ile ilgili bilgim vs. yok. Yaşım 37. Ankara'da yaşıyorum. Hangisinde en hızlı ilerleyebilirim. Hangisi en faydalıdır?

Öneri ve görüşlerinizi bekliyorum.


 
Eve bir kum torbası al, yumrukla YouTube da videolar var. Bol bol şınav ve barfiks çek. Boks topu ile ileri seviye antrenman yapabilirsin. Kavgalar maksimum 1-2 dk sürer bu ülkede, yumruk yemeden iki yumruk sallarsan kardasın.


  • Fritz-X  (25.12.17 17:25:24) 
Hocam ben kickboks yaptım epey bir süre.
bence en etkin savunma sporu boks. Sporu bıraksanız bile, kondisyonunuz düşse dahi doğru yumruk atmayı bilen biri her zaman tehlike arz eder.

  • chaoslord  (25.12.17 17:28:38) 
Boks ve kick boks'un sopa ve bıçağa karşı savunma teknikleri yok. Birisi sopayla girişirse bişey yapamazsın. sana üç tane spor adı yazacağım bunları araştır.

-systema(rusların savunma sporu)
-jiu-jutsu.
-krav maga
  • komando kani var bende  (25.12.17 17:55:25 ~ 17:55:38) 
amacınız ne? spor yapmak mı, spor yapmışken kendimi koruycak bir şeyler öğreneyim mi? hangisi en faydalıdır derken, gözettiğiniz ve elde etmek istediğiniz fayda ne?

tekvando'yu önermem, yaşınızdan ötürü (spor geçmişiniz varsa bu dediğimiz görmezden gelin ama) kendinizi koruma kısmıyla da ilgiliyseniz şayet, amacınız bunu da içeriyorsa; sporla birlikte antrenörünüz de önemli. kimisi pratiğe yönelik antrenman yaptırır; kimisi daha kitap-teknik adamıdır.

velhasılıkelam, amacınız ve elde etmek istediğiniz fayda(lar) neler ise, spor seçmek kadar nasıl bir antrenörle çalışacağınız da önem kazanıyor.

wing-tsun için 3 ay antrenman yaptım, bizzat önerebilirim. ama "antrenöre bağlı" minvalinde dediklerim bunun için de geçerli. spor kadar, amacınıza yönelik bir antrenör/salon bakın derim ben.
  • dafaisss  (25.12.17 19:09:44 ~ 19:21:02) 
@dafaisss: amacım hem spor yapmak, hem vücudumu düzene sokmak hem de bunları yaparken kendimi bir miktar koruyabilmek.


  • asethuan  (27.12.17 13:20:35 ~ 13:21:06) 
Erkeksen sambo ve boksa git.


  • jazzabel  (27.12.17 13:29:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.