[]

bilgisayarı işi olan insanlar

merhaba

fiziksel olarak şirkette bulunmanın dışında sadece bilgisayarıyla para kazanan insanlar var. bunlar ne gibi işler yapıyorlar? tasarım, online marketing vs.

bu işleri nasıl buluyorlar?
bu işlerin sürekliliği ne durumda?
nasıl başlıyorlar bu işleri yapmaya?
örneğin lisansta grafik tasarımı okumamış biri tasarımcılık nasıl yapar?(diğer işler için de geçerli bu sorum.)

teşekkürler

 
notebooğu ile cafelerde ya da evde takılan arkadaşlarım var.
web sitesi yapanlar var sosyal medya işi ile ilgili çalışanlar var.
genelde süper paralar kazanmıyorlar.hayatlarından çok memnun oldukları söylenemez.
  • devilone  (25.12.17 18:32:30) 
bir zamanlar uploadingden deli paralar kazananlar vardı.
google adsense ile kazananlar var. r10'da konularına bakabilirsin.
sosyal medyada takipçi satanlar var, reklam yaparak kazananlar var bildiğim. genelde r10'da dönüyor mevzular.
  • soft  (25.12.17 18:37:07) 
Aramanız gereken kelime freelance. Frealance iş bulabileceğiniz bir sürü site var. Gerek tasarım olsun gerekse de içerik üretmek için. Bu ortamlarda iş yapabilmek için ihtiyacınız olan tek şey referans. Bazıları ilk işlerini ücretsiz olarak yapıyor ki referansı olsun. Daha sonraki işlerinde de bu referansları göstererek iş alıyorlar. Örnek bir site: bionluk.com

Tabii bu başlangıç aşaması daha sonra bilindik bir isim haline gelince sen işi değil iş seni buluyor. Böyle böyle devam ediyorsun.
  • mr sherlock  (25.12.17 19:00:13) 
Affiliate marketing mesela bunlardan biri. is bulmaya gerek yok. Ortaklik programlarina kaydoluyorsunuz ve urun satisi gerceklestiginde komisyonunuzu aliyorsunuz.


  • qazwsx  (25.12.17 19:07:31 ~ 19:16:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.