[]

Avrupalılar Neden Normal Su İçmiyor?

Merhaba

Avrupada marketlerde hiç normal su yok. Daha çok gazsız mineral suyu var.

Acaba bu mineralli sular doğal kaynak sularından daha mı sağlıklı? Ondan mı bu sular satılıyor markette?

Saygılar

 
Avrupalilar'in yemekte alkol tuketmeleriyle ilgili soyle birsey okumustum belki onunla ilgisi vardir. Diyorlar ki; avrupa' 19.yy'a kadar temiz su bulmak cok sikintiliydi. O nedenle de icinde ne oldugu belli olmayan su yerine fermante edilmis urunler kullanmayi tercih ettiler. Bu da onun bir sonucu olabilir.


  • allah yazdiysa bozsun  (25.12.17 17:57:32) 
Avrupa'da marketlerde hiç normal su yok demişsiniz ama ben 3 ay civardı Portekiz'de bulunduğum dönemde hep normal su satın aldım ve içtim . Portekizli arkadaşlarım da evlerine normal su alıyorlardı.
mineralli su da satılıyor marketlerde doğal su da bol bol var.

  • devilone  (25.12.17 18:35:06) 
Maden suyu Turkiye'ye gore daha yaygin ama su icmiyorlar demek cok yanlis.


  • Traveller  (25.12.17 19:35:13) 
belki musluk suyu ictikleri icin talep yoktur.


  • 000000  (25.12.17 19:36:27) 
Ben de italya'da hep normal su alıyorum, markette ikisi de rahatça bulunuyor ve ucuz. Yemekte bazen gazlı alıyorum, cola içmekten iyidir. Almanya'ya gittiğimde ise evet orada natürel az vardı, üstelik naturel sular da tatsız ve pahalıydı.


  • mirafiori  (25.12.17 19:42:36) 
işte ikinci dünya savaşında abd almanya için tüm içme sularını zehirlemişte o sebeple bunlar da buna alışmış diye bir şehir efsanesi vardır.


  • dedim dedim de kime dedim  (25.12.17 19:45:55) 
normal su yok değil. normal, mineralli ve gazlı su var.
eğer normal su içmek istersen mavi kapağı bul.

  • facebook  (25.12.17 19:46:45) 
Bikaç sebebi var:
1- Normal suyu boş şişeye çeşmeden doldurduğun için gerek yok, talep yok yani. Restoranda su istediğinde cam şişede çeşme suyu getiriyorlar, şişe su yok restoranlarda pek.

2- çevreci değil. Çevre kaygısı cermen iskandinav ülkelerinde çok hassastır. Yani maden suyu, gazoz vs tamam da normal suyu niye şişeleyelim mantığı var. O ufak pet şişeler 1 kron geri dönüşümde mesela.

3- eskiden veba salgını vs yüzünden bira içerlermiş öyle gösteriliyor belgesellerde. Bildiğimiz biradan farklı tabi eski biralar. Ilık bira diye bir şey çok yaygınmış iskandinavya'da mesela.
  • bos gezenin bos ustasi  (25.12.17 19:53:42) 
Deneyimlediğime göre Akdeniz'e yakın ülkelerde su tüketimi aynı bizimki gibi. Kuzeylere çıkıldıkça hafif gazlı tatsız tuzsuz sular var. Genelde aromalı sular çok tutuyor bu yüzden. Ama yine de okula, sınıfa hep suyla gelen öğrenciler vardı. O kadar özledim ki güzel suyu sırf onun için İspanya'da litre litre su içtim. Polonya'da dışarıdaysan ve susadıysan işin zor. Market bulacaksın da iğğğğrenç su alacaksın. Neyse bi su içeyim.


  • hadi ya la  (25.12.17 20:06:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.