[]

Diyabet

Diyabet

Hatırlarsanız eşimde aniden diyabet çıkmıştı bizde
2 tane ilaç kullanmaya başladık ve adacık hc testi vermiştik şimdi tip 1 değilmiş sonuç olarak o çıktı.
Sormak istediğim kısım intstagramda olsun bloglarda olsun tip 2 diyabetini sağlıklı beslenme ve yeme alışkanlıklarını değiştirerek tamamen ortadan kaldıran birçok kişi okuyorum (evet son zamanlarda tek okuduğum konu bunlar) ama biz doktora gittiğimizde (aslında güleryüzlü ilgili ve sanki alanına da hakim bir doktor gibi gözüküyor ama küçük bir yerde yaşıyoruz doktorumuzda devlet H. de.) doktor evet belki kullandığınız ilaçları zamanla azaltacağız belki tamamen de bırakırsınız ama bugun değilse 10 yıl sonra yine ilaç kullanacaksınız gibi bir ibare kullandı.. Peki bu Tip 2 Diyabeti yendim olayı ne oluyor yani insanlar bunu ertelemelerinden mi bahsediyor bu şekilde profil yazısı blog yazısı koyarken?

Çok üzgünüm çok dertliyim bu konuda o yüzden yazıyorum ikide bir. Zaten eşim Panik Atak hastası ve doktor haftada 3 gun ölçsen dediği şekeri sürekli ölçüyor vs sanırım birazda bu yüzden darlanıyorum

 
Tip-2 diyabet dediğin şey insülin direnci işte, çok abartılacak kaygı duyulacak bir şey değil. Kiloluysan tip-2 olabilirsin, bu herkes için geçerli bir olay, yani genetik ya da çözümü olmayan bir problem değil. Temiz beslenmeyle ve egzersizle önüne geçilebilir, biraz ilerlemişse metmorfin bazlı ilaçlarla desteklenip yine yenilebilir. İlacı bırakınca 10 sene sonra tekrar olur mu dersen, kilo alırsa yine olabilir, kilo almazsa 10 sene sonra illa tekrar ortaya çıkacak diye bir şey yok. Tekrar çıkıp çıkmaması ilaçla değil, büyük oranda yaşam şekliyle alakalı bir durum.


  • angelus  (25.12.17 15:52:20) 
HbA1c 12.5 demek yoğun tedavi gerektirir ve böyle yüksek seyretmesi diyabetin ek hastalıklarının gelişme ihtimalini ciddi artırır. Gözünü, böbreğini, sinirlerini etkiler. Bir an önce tedaviyle düşürülmesi gerekir. "Metformin" tek başına yetmez. Buna ek bazı ilaçlar da kullanmanız gerekiyor. Yaşam tarzı değişikliğini de en başta yapacaksınız zaten. İlacın alternatifi değil, tamamlayıcısı.

Diyabettim ama tamamen iyileşti diye bir şey yok. Kontrol altına alınıyor. Pankreasın belli bir rezervi var. Siz bunu bol bol harcadınız. Kan şekerinizi fırlatmamak için çok yoruldu. Artık yetermiyor ve şeker 350'ye çıkmış. Zamanla tükenecek. Tip1'de de balayı dönemi var. İyileştim sanıyorlar ama bu dönem geçici.
  • Lim5  (25.12.17 16:59:41) 
tip2 diyabet yuzumde sivilce cikti krem surdum iyilesti gibi degil. farkli farkli evreleri var. ilerlemesi yavaslatilabilir hatta belki durdurulabilir. ama artik tip 2 olamamak diye bir sey yok.


  • jimicik  (25.12.17 17:11:41) 
İnsülin direncinin başlangıç evresini iki kez yenmiş ve üçüncü kez kucağına düştükten sonra tekrar mücadele eden biri olarak söyleyebilirim ki eğer başlangıç evresindeyseniz mümkün. Eğer olay diyabete dönmüşse başarmak bazı ufak örnekler var ama müthiş bir mücadele gerekiyor ama o olasılığa bel bağlamak yerine ilaçlarınızı düzgün kullanmanız çok daha yerinde bir hareket olur.


  • cleric  (25.12.17 18:05:50) 
bende kıyısından dönmüş bir bireyim..
birkere daha çok sinir stres huzursuzlukla tavan yapıyor bu durum bende de panik atak çıktı ölüyorum diye gece 3 lerde karda kışda hastanelre gitmiştim.
1-şekeri hayatımızdan çıkarıyoruz ama bi anda değil sigara gibi azalta azalta.
2-full hareket hatta bazen bedeni zorlarcasına ki yorgunluktan salak saçma düşüncelere vakit ayıramayalım.
3-düzenli sex.her derde deva.
  • jamswety  (25.12.17 18:58:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.