[]

kitap varyasyonları

arkadaş yakın zamanda kitaba merak sardım , azcık okuyum ediyim diye. bakıyorum sağa sola aynı kitabın bi 300 sayfalığı bi 500 sayfalığı var. sefilleri ortaokuldayken okumuştum 250 sayfa bişiydi. bi bakıyom şimdi 5 ciltmiş orjinali. bu nedir aga. nasıl kime güvenicem ben. donkişot okuyim diyorum ama hangi yayınevinden hangisini alsam bilemedim. kaç sayfa bunun orjinal çevirisi kısaltılmamış hali. bi el atın okuyanlar.




 
Don kisot 950 sayfa falan orijinali. Okudugum yayinevini buliyim yazicam yeniden.


  • ykyt  (25.12.17 14:09:03) 
İyi yayınevlerini (Can, İş Bankası, YKY gibi) seçin böyle klasikleri okurken. "Tam metinden çeviri" gibi de bir ibare yazar genellikle.


  • kobuzchu kiz  (25.12.17 14:16:32) 
Yayınevine güven.Can,yky,iş bankası,iletişim,metis ise gözü kapalı al.


  • metinfk  (25.12.17 14:16:58) 
Klasikler olunca birinci tercihin İş Bankası, ikinci tercihin İletişim, Üçüncüsü Can yayınları olsun. Yani İş bankasından yoksa İletişim, iletişimde de yoksa Can. Yky da iyidir ama protokol sırası bence bu olmalı hem Can yayınları hem İş Bankası yayınlarından aynı kitap mesela Suç ve Ceza varsa kesinlikle ama kesinlikle İş bankası tercih edilmelidir.


  • siyah giyen adam  (25.12.17 14:44:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.