[]

çıktı alınabilecek en hafif kağıt

gençler selam,

şimdi biraz tuhaf bir soru ile karşınızdayım;

benim çıktı almam lazım, ama çıktı aldığım kağıdın mümkün olduğu kadar hafif olması lazım. aldığım çıktı diyar diyar benimle gezecek, uçağa binilecek falan derken epey önemli.

çıktı almayıp tabletten okumak seçenek değil, sınava girilecek ve sınavda dijital şeylere izin yok.

elimde bir adet canon lazer bir adet de epson mürekkep püskürtmeli yazıcı var. dışarıdan da alabilirim. para mühim değil.

en hafif olacak biçimde nasıl hallederim? çıktı alınacak en hafif kağıt ne var? ben bu kağıda kendim çıktı alsam olur mu? dışarıda mı aldırmam lazım? dışarıda ise, ankara'da nerede?

teşekkürler.

 
saman kagit 10 gr daha hafif olabilir..


  • her giriste sifresini unutan adam  (25.12.17 11:01:11) 
Saman kâğıtta baskı mürekkebi dağılabilir, deneyip görmek lazım. Ortalama bir kitap 70 gr 1. hamur kâğıda basılıyor. 1. hamur 55 gr kâğıt var sanırım en hafif. Saman kâğıt da 54 ya da 60 gr oluyormuş.

54 gr saman yerine 55 gr 1. hamur kâğıda çıktı alabilirsiniz. Okuma zorluğu yaratmayacaksa a4 kâğıdın bir yüzeyine yan yana iki sayfa olacak şekilde çıktı alırsanız yaprak sayısını yarıya düşürürsünüz, ince kâğıtta arkası gözükmüyorsa çift taraflı baskı alıp yaprak sayısını bir kez daha yarıya düşürürsünüz.

Büyükçe bir ozalitçiye gitseniz hallederler bence, kâğıtları da görüp deneyebilirsiniz orada.
  • kobuzchu kiz  (25.12.17 11:10:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.