[]

bu ne böceği?

arkadaşlar birkaç gündür mutfağımızdan böcek çıkıyor. iki gün önce bulaşık makinesinin içinde hamamböceği midir, kalorifer böceği midir nedir ondan gördüm. yakalayana kadar makinenin menteşesinin oradaki deliğinden kapakların içine kaçtı. neyse 1-2 denemede menteşe dışında yakalayıp öldürdüm. tekrar onlardan görmedim. dolapların altına raid böcek yemi tabletlerinden yerleştirdim.

ama şimdi de mutfakta çekmecenin içinde, yerde pirinç tanesi büyüklüğünde, hatta belki daha küçük böcekler görüyorum. fotoğrafları ekte.

bu ne böceğidir, hamamböceği (ya da kalorifer böceği her ne zıkkımsa) onun yumurtadan yeni çıkmış yavruları mıdır? başka bir böcek midir? raid tabletler işe yarar mı? ya da benim gizli formülüm olan haşlanmış patates + asit borik yapsam kurtulur muyuz?

yer mutfak olduğundan ve evde çocuk olduğundan böcek ilacı sıkamıyorum biz de zehirleniriz diye.

nedir bu böcekler şimdi, ne yapıcaz?

i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com

 
Raid'in tabletleri var. Ona girdikleri zaman direk ölmüyorlar yuvalarına dönünce toplu olarak öldürüyor. Onlar işe yarar.


  • Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir  (25.12.17 02:35:01) 
hamamböceği yavrısı
borik asit işe yarar diyorlar.

  • herhaltibiliyoring  (25.12.17 03:22:05 ~ 03:25:20) 
En etkili yöntem k-othrine kullanmak.
Bunlar çabuk ürüyorlar, başınıza bela olmadan çözsen iyi olur.
Çocuğun ulaşamayacağı yerlere sıkın. Zaten kuytu köşelere yuvanıyorlar dolap arkaları, altları gibi çocuğun eli değmeyecek yerlere sık. su gierleri, dış kapı eşiği, mutfak, banyo penceresinin çevresine uygula.
etiketinde talimatları var.
environmentalscience.bayer.com.tr
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (25.12.17 09:15:12) 
zaten mutfak dolapları yerden yüksek. süpürgelik gibi kapakları da yok, doğrudan açık. o yüzden oraya elektrik süpürgesi, vileda falan sokup temizleyebiliyoruz da. pislik birikmiyor. şimdi oraya raid tabletlerden attım 2-3 tane. pasates+asit borik de koyacağım. hatta k-othrine denen şeyden alıp önce ilaçlayıp, sonra ötekileri de koyabilirim.

evin genelinde değil, sadece mutfakta, o da belirli bölümünde görüyorum hep. bulaşık makinesinin içi, ön taarafı ve sağında solundaki dolapların önlerinde. bi,r tane de çekmecede gördüm. daha uzakta değiller. muhtemelen o civarda yuvalanmışlar. dün akşam soruyu açarken 2 tanesini öldürdüm. sonra da dedim lan öldürmeyeyim, belki yemi yemiş yuvasına gidiyordu, bırakayım gitsin yuvayı da zehirlesin, bıraktım. bakalım bugün patatesi de koyayım, sonra da şu ilacı alıp yaparım.

dolapların altı mühim değil, ilaç da sıkabilirim de benim korkum, yuvalarının bulaşık makinesinin kapak içlerinde olması. oraya ilaç da sıkılmaz, tabağımız bardağımız da yıkanırken ilaç olur.
  • kibritsuyu  (25.12.17 17:53:24) 
k- othrine uygulamaya karar verdiysen başka bişeye hiç gerek yok.
ilacı püskürtme aparatı olan bi şişede sulandır. çocuğun erişemeyeceği yerlere sık. bu ilaç kedi köpek olan, çocuklu evlerde de kullanılabiliyor. uygularken ve sonrasında 1 saat kadar ertamda bulunmasın yeterli oluyor.
ilacın özelliği kalıcılığı ama suyla etkisinin azalması. temizlik yaparken ya ilaçlı bölgeleri es geçin veya temizleyip tekrar ilaçlayın.

bulaşık makinesini devir, arka yüzüne altına ilacı sık. hem makineye hem zemine. yanları açıktaysa çocuk eleyecek gibiyse yanlara sıkma, değilse yanlara da sıkarsın.
mutfak dolaplarının altına sıkarken hem zemine hem dolabın alt kısmına, arka duvara sık.
dolap çekmecelerini boşalttıktan sonra dış cephelerine de sıkabilirsin. gerçi dediğim gibi yaparsan çekmecelere sıkmaya gerek kalmayacak. kökü kuruyacak merak etme.

geldikleri kaynağı da bulmaya çalış. komşular olabilir, işyerin olabilir. bu hayvanlar çantada cepte seyahat ederler. bana iş yerinden gelmişti mesela. pencere dış cepheleri, dış kapı eşiği, su giderlerinin çevreleri yeniden gelmelerini engeller. banyoda su gideri çocuğun dokunabileceği konumdaysa ilaçladıktan sonra üzerine plastik çiçekli çim, paspas gibi bişeyler koyarsınız.

bu böceklerin yetişkin olup üremeleri 1 hafta 10 gün gibi bi sürede oluyor ve üreme periyodları çok sık. tekrar ilaçlama bu nedenle önemli. çünkü ilaç yumurtalara etki etmiyor.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (26.12.17 10:16:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.