[]

evde kefir yapan var mı?

merhabalar,

evde kefir yapmak istiyorum ancak bazı sorularım var.

1. hazırladığım kefiri buzdolabında ne kadar süre saklayabilirim? mesela pazartesi yapsam tüm hafta bozulmadan durabilir mi? her gün yeniden mi yapmam lazım?
2. canlı kefir nereden bulabilirim? internete pek güvenemedim. eşe dosta sordum maya bulamadım.
3. marketlerde toz mayalar var. ilk kefiri ondan yapsam olur mu? yoksa market mayası zararlı mıdır?

teşekkürler.

 
1- Her gün yapmana gerek yok. Bir hafta durursa üzerinde mayalanma oluyor tekrar, onu sıyırıp içebilirsin ama en iyisi iki üç günden fazla bekletmemek.
2- Bilmiyorum.
3- İlk kefiri onunla yapsam diye bir şey yok, tek kullanımlık onlar, yaptıkça alman lazım.
  • i was made for you  (25.12.17 01:39:27) 
Bizde hiç o kadar beklemez içeriz hemen.

Annem ziraat fakültelerinin marketleri oluyor oradan alıyor.

Onu bilmiyorum.
  • gozu acik sevisen yahudi  (25.12.17 01:41:02) 
1. Mayayi icine koydugun sut oda sicakliginda 2 gunde mayalaniyor. Kefiri suzdukten sonra buzdolabinda saklayip 1-2 gunde tüketmen gerek. Mayalanma suresi yaz aylarinda daha da kisaliyor hatta, yarim gunde oluyor falan. Maya buzdolabinda saklanmiyor ama. Suzdukten sonra tekrar mayalamak gerekiyor. Saklanacaksa da buzdolabi posedine su doldurup mayayi icine koyup buzlukta dondurmak gerekiyor.
2. Bazi aktarlarda bulunuyormuş diye duydum.

  • beetlejuice  (25.12.17 01:46:17 ~ 01:47:13) 
Maya Migros’ta falan var ancak 2-3 tl ilk mayalar değilde 20-30 tl liklerden Alman lazım. Diğer mayalar toz halinde tek kullanımlık.
Ziraat fakülte marketlerin buluyor evet.
Tüm hafta değilde 4-5 gün bozulmadan buzdolabında duruyor
Bittikçe yaparsın maya zaten sen yaptıkça çoğalıyor.
Nerdesin yakınsan sana maya verebilirim
  • stiletto heel  (25.12.17 01:55:50) 
toz halindeki mayalar tek kullanımlık değil. onları kağıt bir torbanın veya bezin içerisinde kullanırsanız çoğalıyorlar ve her seferinde maya almanız gerekmiyor. hatta kağıt torba veya bez içinde kullanmasanız dahi, yoğurt mayalar gibi. kefirinizden 1 çay bardağı ayırıp onunla yeni kefirinizi mayalayabilirsiniz. yoğurt mayalamakla benzer mekanizma zaten. mantar çoğalıyor işte subtrat içinde.
kefir dolapta1 hafta dayanıyor, ama benim önerim bir veya iki günde bir yapmanız. sıcak günlerde 24 saatte oluyor, soğukta uzayabiliyor. biz market mayasını çok kullandık, zararlı falan olamaz sonuçra spesifik bir mantar türü bu. kefiri yapabiliyorsa her şey yolundadır zaten. bozuk bir maya olsa kefir yapmaz daha başka içilemeyecek bir şey yapar.

  • tukenmez adam  (25.12.17 04:42:48 ~ 04:44:07) 
ben bir müddet yaptım. yaza tekabül ettiğinden, oda sıcaklığında yarım gün ila bir gün arası sürede hemen mayalanıyordu ve enfesti.

danem firmasının sevdanem mayasıyla (tek kullanımlık) yapıyordum. ama aynı firmanın büyüdanem isimli çok kullanımlık kefiri de var. bu mayaları 5m migroslarda bulabilir yahut online sipariş edebilirsiniz. doktoralarını kefir üzerine yapmış üç akademisyen tarafından üniversite bünyesinde kurulmuş bir firma ve kefirlerinin lezzeti gerçek kefir lezzeti.

bir bakın:
kefirdanem.com
  • dilemma of subscribtionability  (25.12.17 06:57:36 ~ 06:58:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.