[]

Kendini beğenmiş narsist arkadaşa tahammül

Nasıl oluyor?

Şimdi bu kız benim 6 yıllık arkadaşım ve beni en yakın arkadaşı olarak görüyor. Kendini beğenmeyi kör göze parmak sokar şekilde yapmıyor da çok güzel manipüle ediyor olayları. Geçende psikiyatriste gitti ve psikiyatrist "sizde narsistik kişilik bozukluğu var, depresif halinizle çevrenize zor durumda bile çok şey başarıyorum demek istiyorsunuz sürekli" demiş. Tabii arkadaş pek kabul etmedi bu durumu ama benim ilk karşılaştığımdan beri hakkında düşündüğüm buydu. Uzman birinden duymak yargılarıma guvenmemi sağladı.

Şimdi sorun şu: bu boş yere alttan alta kendini övüp bizi küçük gördükçe çok rahatsız oluyorum. Kendisi sınıf arkadaşım ve günün 7-8 saati birlikteyiz mecburen. İki kez bu rahatsızlığımı konuşmayı denedim ama konuyu öyle bir evirip çeviriyor ki "vay arkadaş ben ne kötü biriyim ki onun hakkında böyle düşündüm" diyebiliyorsunuz.

Kişiyi değiştirmek gibi amacım ve mükellefiyetim yok. Ama hareketlerinden nasıl rahatsız olmamayı başarabilirim? Gerçekten çok batmaya başladı artık.

 
narsistle baş edilmez, tahammül zordur.
narsistten uzaklaşılır..

  • leper messiah  (24.12.17 23:36:10) 
Yukarıdakiler haklı. Yakın olup tahammül edebilmenin bir yolu yok.


  • cikmaz sokaktan cikagelen cocuk  (24.12.17 23:39:50) 
Mecbur birlikteyiz çocuklar ama özel bir konuşma içine girmemeye çalışıyorum bir süredir zaten. Tavsiyeleriniz için sağolun:)


  • kendi kendine yasayan yavrucak  (24.12.17 23:54:01) 
İnsanlar anlaşamadıkları için boşanıp evliliklerini bitiriyorlar, arkadaşlık nedir ki?

Sizi yoruyorsa, enerjinizi emiyorsa bırakın gitsin.
  • John Bloor  (25.12.17 10:26:42) 
hayatta kimse çekmeye ve uğraşılmaya değmez en ufak bir hezeyanda bitiriyorum ilişkimi, emin olun dertsiz insanlar var etrafta onları bulun bulamazsanızda bişey kaybetmezsiniz yalnızlık çok doyurucu ve bireysel gelişime destek sağlayacak bişey


  • eja  (25.12.17 13:12:20) 
Arkadaşlar anlamıyorum ki şu kısım net olmadı mı acaba: arkadaşlığımı bitiremem temalı bir soru değil bu ki gerekirse biter bu konuda hiçbir problemim yok. Ki bu kişiye arkadaşım derken gittim ve kendim onunla bağ kurdum demek istememiştim. Zaten 6-7 kişilik sınıfta 6 senedir birlikte okuyoruz diyeyim kabaca. Günün 8 saati küçücük bir odada beraber olmak zorunda olduğum birine nasıl tahammül ederim sorusu bu. Ben özel hiçbir şeyimi paylaşmıyorum zaten gereksiz hiçbir münasebette de bulunmuyorum.


  • kendi kendine yasayan yavrucak  (25.12.17 13:57:21) 
etrafımda olmasını istemediğim bir karakter, sizin karakteriniz. olayları muhatabıyla açık açık konuşamayan söyleyemeyen ama sürekli söylenen.

söylenmeyin, söyleyin. madem bu bu kadar derdiniz oldu ona anlatın, biraz cesur olmak iyidir.
  • mete kudur  (25.12.17 14:07:47) 
@Mete kudur

Önce soruyu okuyun ve öyle cevap yazın.
  • kendi kendine yasayan yavrucak  (25.12.17 14:43:13) 
"kızım kkyy, yolu yok çekeceksin. yol belli, eğ başını usul usul yürü şimdi."


  • rahip janick  (25.12.17 14:44:30) 
Haklısın sanırım rahip janick, hayatımın içinde bu sıkıntıya da yer açmam gerekiyor galiba.


  • kendi kendine yasayan yavrucak  (25.12.17 14:47:40) 
:))) çok güldüm, gerçekten mi ? yani bu platformun sistemi öyle mi işliyor ? önce soruyu okuyup ardından mı cevap vermemiz gerekiyor ? soru-cevap algoritması böyle birşey mi :)) nasıl ? :)

kıyamam ya, zorunuza giden - hoşunuza gitmeyen bi' refleks aldığınızda elinizdeki bütün otorite(!)yi kullanıp nasıl da savunmaya geçiyorsunuz. Canlarım benim.

Ama ne acıklı, temel mantıktan yoksun insanların çıkarım yapma çabası da avamın empati kabiliyeti gibi oluyor; empatide de ''kendini, karşındaki kişinin yerine koyma'' safsatasına kapılıp, karşısındaki gibi değil de kendisi gibi düşünerek sadece rolleri değiştirme olarak uygulayabilen ve bu sebeple de sürekli başarısız olanın-olması;''kişi kendinden bilir işi'' alışkanlığından kaynaklanıyor.


madem ilk cevabı beğenmediniz, o zaman uzaktan çelme takmak, kafasına sakız atmak ya da o geldiğinde sırtını dönmek de alternatif yaklaşımlar olabilir. Ya da şöyle bakınca işaretlenmiş bütün cevaplar(cevapların hepsi) ''ayrıl coco'' tadında. Hımm o zaman bunların hepsi ''ayrıl coco, önüne bak'' ''cevap bu'' ama diğeri değil.

anladım ok bye*. (duyuruya artık engelle butonu gelmesi lazım, o olmadı notlar kısmı oldu, o da olumlu)
  • mete kudur  (25.12.17 17:27:18 ~ 17:28:31) 
Hahaha, cevabınızın alakasız olmasını vurgulamam cevabınızı ofansif algıladığım anlamına mı geldi? Valla önyargılı birine bir şey anlatmak çok zor.

Soruda zaten bu konuyu onunla birden çok kez konuştuğumu belirtmişim, "sizin cevabınız ne alaka?" derim haklı olarak.

Bir de uzunca cevap döşemişsiniz daha bunu anlayamayıp. Çok güldüm ha :D
  • kendi kendine yasayan yavrucak  (25.12.17 20:57:42) 
Zaten kıza rahatsızlığını bildirmişsin, yani elinden geleni yapmışsın. Bence artık onu başından atma zamanı gelmiş de geçiyor. Hayat birilerine, bir şeylere tahammül etmek için gerçekten çok kısa. Yaşın ilerledikçe bunu daha iyi anlayacaksın.


  • i m cool with that  (25.12.17 21:02:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.