[]

Ssk ve kredi

==> Merhabalar, ssk ile ilgili bir bilgiye ihtiyacım var. Çalışmaya başladıktan sonra kaç ay sonra kredi alabilirim.İnternette 6 ay diyen de var 3 ay diyen de.


==>İkinci soru çalışağım şirket babamın üstüne, bu ssk dökümünde görülüp çalışma durumunu sorgulama ihtimalı olur mu bankanın?Babanın şirketiymiş bu, çalıştığını nerden bilelim vb sorgulamalar olur mu?

==>Ek olarak, hesaplara maaş yatma durumunu kontrol ederler mi?Konuyu anladınız sanırım.

 
3 ay sigortalı olma durumu aranıyor en az.


  • Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir  (24.12.17 20:06:38) 
1. Kredi vermek isteyen bir şube bulun, ssk süresini umursayacağını sanmıyorum. Bir iki yıl önce yeni ssk yaptığım bir işçimin otomobil kredisi aldığını biliyorum. Evraklarını ben verdim.

2. Aile şirketinde çalışan çok insanlar var, sıkıntı olmaz. Fakat kanunen kişinin gerçekten çalışıp oradan maaş alması gerekiyor SGK olabilmek için. Yani ileride emekli olunduğunda müfettişler sahte çalışan (tam terimi neyse artık) olduğunu ispat ettiğinde emeklilik iptal edilip verilen maaşlar geri bile alınıyor.

Ama bu sizin durumunuz ile ilgili değil, yine de bilginiz olsun. Orada gerçekten çalıştığınızı ileride lazım olduğunda ispatlayabilmeniz lazım. Ona göre hazırlık yapın ;)

3. Önceden 10 olan sayı şimdi 5'e düştü, 5 kişiden fazla çalışan varsa maaşlar banka üzerinden yatmak zorunda. Babanınız 5 den fazla çalılanı varsa bu konuyu atlamamalı, sizin de maaşınızı bankadan yatırmalı. Bu konu da size sıkıntı olmaz ama babanız ceza yiyebilir. (yakalanırsa kesin yer)

Birinci cevaba ek olarak, gariban bir şubeye başvurun işleriniz kolaylaşır.
  • John Bloor  (25.12.17 11:14:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.