[]

Kayı boyu kokusu

Bi firmanın reklamı dönüyor facebook'ta reklam olmasın diye yazmıcam.. Aynı zamanda reis kokusu ve son osmanlı kokusu da satıyorlar..

Ulan kapitalizm harika bişi di mi?


bi de kayı boyu nası kokar lan???????

 
Zamanında üç kıtada bir kaç gün değil yüzyıllar süren etkisi hissedilmedi mi? Tarih kitaplarına bak istersen.


  • 1adam  (24.12.17 18:25:41 ~ 18:54:05) 
Aramızda hala Osmanlıların Kayı boyundan geldiğini sanan var 'swh' ("tarih kitaplarına bak", trajikomik). Bu söylenti, bütün dünyada meşhur (pre-modern dönemde krala öğütler olarak gözüken) olan yöneticiye yaranma niyetindeki şair/yazarların ortaya attığı övgülerden birinin örneği. Örneğin ilk defa, bu şair/yazarlardan Yazıcıoğlu Ali’nin "Tevârih-i Âl-i Selçuk" (1423) eserinde geçer, öncesinde kimsenin haberi bile yoktur. Yok hiç öyle devletçi ideolojiden arınmış 20.yy alternatif tarih okumalarından örnek vermeyeceğim. Türk sağının medar-ı iftiharı Fuad Köprülü (kötü bir tarihçi değildir, yanlış anlaşılmasın) de "Osmanlı İmparatorluğu’nun Kuruluşu ve Osmanlı İmparatorluğu’nun Etnik Menşei Mes’eleleri"eserinde Osmanlılar ile Kayı boyu arasında bir bağ kurulmasının imkansızlığından bahseder.

Neyse bu küçük, en ufak araştırmayla bile görülebilecek, anekdottan sonra soruya cevap verebiliriz. Diriliş Ertuğrul dizisinin çekilmesi ile Kayı Boyu Kokusu'nun piyasaya sürülmesi arasında büyük bir fark göremiyorum. Maksat, belli kitlelerin alıcısı oldukları bir malı satmak. Bana ilginç gelmiyor, yani kapitalizm eleştirisinin çıkacağı en önemli nokta olarak bunu görmüyorum.
  • protector  (24.12.17 19:54:36 ~ 19:58:32) 
Ahaha at falan kokuyor herhalde :)
İade de yoktur, temiz para.

  • kayranin kedisi  (24.12.17 20:27:18) 
üst notalar sandal ağacı
orta portakal çiçeği
alt notalar ise zafer çığlığı

yürüyün erler yiğitler!!!
  • mungojerry  (25.12.17 00:49:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.