[]

yiyecek iceceklerle yaptiginiz basit ve sihirli karisimlar?

bi yerde gormus, tatmis olabilirsiniz. yada evde kendiniz de yapiyor olabilirsiniz. var mi boyle ufak tavsiyeleriniz.

mesela benim ki:

limonlari dilimleyip buzlukta bekletmek. donunca da buz kupleriyle maden suyuna atip espresso yaninda icmek. muthis bir sey.

 
marketlerde satılan kahvaltılık soslardan çok güzel tavada yumurta yapılıyor. normalde o kahvaltılık sosu sevmem ama bu şekilde harika bir tat bırakıyor.

tavaya biraz sıvı yağ ve bir tatlı kaşığı o sostan koyup azcık kavrulmasını bekliyoruz. sosun rengi yağa iyice bulandığı zaman çırpılmış yumurtaları döküp pişene kadar karıştırıyoruz. tercihe göre üstüne kaşar maşar konulabilir. çok güzel.
  • dedimmidemedimmi  (24.12.17 16:14:01) 
fırında tavuk yaparken hazırladığım salçalı baharatlı karışıma biraz pekmez eklerim. hem tatlandırıyor hem de güzel kızarıyor sanki namussuz. bunu tamamen kendi kafamdan uydurarak denedim, aklıma pekmez nasıl geldi onu hiç bilmiyorum.

dün yaptığım balkabağı çorbasına koyduğum tarçın mevzuyu baya değiştirdi, bundan sonra bu şekilde yaparım sanırım.

tavada tavuk sotelerken bir yandan bira içiyorsam mutlaka içine biraz dökerim biradan. güzel oluyor. (:

böyle çok şey var da anında aklıma gelenler bunlar oldu.
  • treamorg  (24.12.17 17:45:37) 
ben de kiraz atıyorum buzluğa yazları , donunca çok güzel oluyor.


  • eksimeksi  (24.12.17 17:51:05) 
narmatik! pat pat vuruyorsun tüm narlar dökülüyor.

sonra roka salatasina, misafirin su bardağına falan serpiyorsun.

çok şık oluyor
  • balik kraker  (25.12.17 02:23:11) 
vişneli brownie yaparken vişneleri tereyağında bir süre pişiriyorum, hem dibe çökmüyor, hem de çıkan vişneli suyu çikolatalı sosuna katarak üstüne döküyorum, çok güzel oluyor.

portakallı kedi dilli pasta yaparken de, kedi dillerini şarap + portakal suyu karışımında ıslatıyorum, o da güzel oluyor.

brokoli ve brüksel lahanasını krema ve mantarla birlikte pişiriyorum.

pirinç pilavını yasemin pirinci + arpa şehriye ile yapıyorum, tabi bol tereyağı ile.

spagetti sosuna muhakkak karabiber, dövülmüş sarımsak, bol zeytinyağı ve ev yapımı domates sosu koyuyorum kıyma ile birlikte -pişiriyorum yani hepsini işte, önce yağda çok kısa bir süre sarımsak, çünkü zeytinyağı çabuk yanıyor :( sonra kıyma sonra diğerleri- muhtemelen italyanlar görse gebertir beni aalsdkisakdisad

bir de bu karışım değil ama, evde yufka ya da lavaş varsa, arasına sucuğu kaşarı basıp, yağlı kağıtla tost makinesinde basıyorum, hem çıtır oluyor hem de aşırı kuru olmadan çok az yağlı tost gibin gözleme gibin bişi oluyor.

edit: ha bunu da yeni buldum mecburiyetten, annem kalçasını kırdığı için habire sebze meyve yoğurt paça çorbası neyse kadına dayıyorum, en son avokado getirdiler iyi gelir diye, yiyemediği için sarımsaklı yoğurtla karıştırıp öyle yediriyorum. bence tadı güzel oluyor öyle ama bilemedim.
  • pasp  (25.12.17 02:38:54 ~ 02:41:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.