[]

Ambulans Çalışanları

Merhaba Ahali,

Aramızda ambulans görevlisi olarak çalışanlar ya da tanıdıkları olan var ise şöyle bir sorum var ; görevdeyken bir vaka geldiğinde "sanıyorum" 112'den verilen açık adrese gidiyorlar.

Bunun dışında konumları nasıl bulabiliyorlar? Yaşadığım bir olay yüzünden soruyorum, merak ediyorum.

Teşekkür ederim!

 
bulamıyolar. biz ambulansın içinde hastane aradık 1 saat filan hastanenin nerde olduğunu bilmiyolardı. düşün işte.


  • xu  (24.12.17 15:19:06) 
@xu Peki bu olay ne zaman oldu?

Arkadaşlar ne akdar yanıt alırsam o kadar işime yarayacak. Şimdiden sağolun.
  • Nocturne  (24.12.17 15:29:41) 
Esim 112 personeli. Merkezin verdigi acik adrese navigasyon ile gidiyorlar bilmedikleri sokaksa. Zaten sokakta hasta yakini illa ki olup el kol eduyor buradayiz diye.

Su var, her personelin kendi bolgesi var noktasinin bulundugu. Artik karis karis ezbere biliyorlar zaten. Ama bazen baska bolgelere dagitilabiliyor personel. Ornegin sisli bolgesinin bir araci arizalandi. Ya da personelden biri son dk izin aldi gelmedi. O istasyonun personelini atiyorim beylikduzunde ihtiyac olan bir istasyona cekiyorlar. Doğal olarak o bolgeyi tanimamalari normal.
Hastane tanima meselesine gelince.
Eskiden yani 4-5 ay oncesi kendi bolgesindeki egitim arastirma disindaki hastanelere hasta goturemiyorlardi. Dogal olarak kendi bolgelerinin hastanelerini su gibi biliyorlardi. Simdi basamak sistemine gecildi. Hasta durumina gore merkez tüm hastaneleri sorgulayip ozeller dahil en sakin veya vakaya en uygun hastaneye yonlendiriyor. Dogal olarak baska hastaneleri avuclarinun ici gibi bilemeyebilirler.

Bu arada ambulabs sogorlerinin %95'i taseron iscidir. O nedenle sirkulasyon cok oluyor. Sağlık personeli adres konusunda cok tecrubeli olsa da surucu yeni olabiliyor, genelde bolge disi calistirilabiliyor. Nobet degismis olabiliyorler (saglikcilar da) bolge disindan arkadaslariyla. Bir suru sebwp var.

112 sistemine calisanlardan daha cok hakimim. Nasil bir sikinti yasadiysaniz ozelden yazin detayli bilgi vereyim. Neyin nasil sonuclanacagina dair sahsi fikrimi de soylerim.
  • evrenos gazi  (24.12.17 15:40:58) 
Bu arada arayan kisinin konumu da sistemde gorunuyor ama gps sapmalarina guvenilememesi vb durumlardan dolayı hastanin yakininin verdigi adres esas aliniyor.


  • evrenos gazi  (24.12.17 15:43:05) 
@Nocturne 2008 yılında babamı şişli etfalden güngören'de ki bir özel hastaneye götürürken oldu. 1 saatten fazla hastane arandı. yoldaki halı yıkayan kadınlara hastane soruldu.


  • xu  (24.12.17 16:19:55) 
Bir İç Batı Anadolu şehri için konuşayım. Vatandaş ambulans talep ettiğinde adres veriyor. Şu sokak, şu mahalle, şu ev diye. Ama; ambulans ekibine zorluk olmasın diye(navigasyonu kulan, benzer sokak isimlerini ele, bahsedilen yerin diksiyondan dolayı yanlış anlaşılması sonucu yanlış yere gitme durumu) vatandaşın yakın olduğu veya herkesin bilebileceği bir mekan ismi isteniyor.(Okul, market, muhtarlık binası, bilinen meşhur bir cami gibi vb...) Bunları verirse de hasta yakınlarından "sağlıklı" birinin ambulansın geleceği buluşma noktası söyleniyor. Ambulans için vaka veriliyor. Hasta yakını için buluşma noktası da veriliyor. Ambulans buluşma noktasına gidip hasta yakınının tarifiyle hastaya ulaşıyor. Hasta yakını burada, ambulansa kılavuzluk için yardımcı oluyor.
Eğer ambulans köy, mezra gibi yerlere giderse köy meydanı, bilinen bir kahvehane ismi isteniyor. Kılavuzun bilinen yere gelmesi sağlanıyor. Ayrıca köy, mezra gibi yerlerde herkes birbirini tanıdığı için kişinin sülalesinin adı da soruluyor. Ambulans ekibi olay yerine gidince sülale adından ve buluşma yerindeki kılavuzdan kişinin evini buluyor.

Büyük yerler için ise bu durum biraz karışık. Ankara'da görev yapan kişilerden duyduğum kadarıyla navigasyon cihazı yardımıyla olay yerine gidiliyor. Ama onun dışında şu market, bu okulun üç arka sokağı gibi tarifler tamamen geçersiz oluyor. Bir de kılavuz gönderme imkanı varsa o da ambulansı bulup hastaya götürebiliyormuş. Bildiklerim bu kadar. Kendi yaşadığım ev için iki farklı tarif öğrettim eşime.(Okul yakınında ve bilinen bir site olduğu için verdiğim tarifle sadece yol kavşağını ve bilen biri bile evi rahatlıkla bulabilir.
  • ceyhan prensi adana  (24.12.17 16:38:48) 
112 komuta kontrol merkezi doktoruyum. Vaka bize düşünce adres kapı no, sokak,cadde olarak açık bir şekilde verilirse ekiplerimiz
4-6 dk içinde olay yerine ulaşıyor. ( ya da ambulans isteyen kişi daha önce aramış ambulans istemişse ve adresi sistemde kayıtlı ise teyit ettirip vakayı veriyoruz.)

Bazen kaza, afet, sevk durumlarında bölge boşalıyor. Hiç ambulans kalmıyor. O zaman en yakın ilçeden, istasyondan ambulans çekiyoruz. Vakaya ulaşma sürelerimiz daha da uzuyor.

Bazen insanlar adresini bilmiyorlar, unutuyorlar. O zaman çevredeki bilindik yere kişinin yakını gelebilecek ise oraya çağırıp ordan vakaya ulaşıyorlar.

Mezra, kırsal ise elimizde lakap falan varsa bölgenin muhtarından bilgi alıyoruz.

Aranan numaradan konum tespit etme gibi bir durum yok. İnsanlar kırsaldan arayınca genelde bunu istiyorlar.

Araç içi seyir halinde ise hasta 4lü yaktırıp araç bilgisini alıp karşılıyoruz.

Bu yazdıklarım küçük illerde geçerli. Büyüklerde işler daha da zor.

Açık adres dışındaki durumlardan kastınız adres alınamadığı durumlar mı?
  • Pleiades  (24.12.17 19:23:09 ~ 19:27:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.