[]

Hasar kaydi arabaya hangi surecte isleniyor?

Kardesim kaza yapti. Tutanak tutuldu ama henuz sigorta firmalarina gonderilmedi. Kim suclu kim sucsuz bilinmiyor. Kaza ile ilgili belgeleri sigorta firnasina gonderdigimizde direkt olarak bir hasar kaydi yaziyorlar mi araca? Yoksa mesela karsi taraf suclu bulundu onun trafik sigortasindan arac yapildi ve yapilan tutar hasar kaydi olarak mi isleniyor? Sigortaya yaptirmazsam hic islenmiyor?




 
Eksper atanıyor. Arabaya bakıyor. Sonra karar veriliyor. Zaten hangi kazada ne çıkacağı belli. Kişisel görüşe bakmıyor pek.


  • shenergy  (24.12.17 01:41:16) 
Senin ya da karşının herhangi bir sigorta şirketi öderse plakaya kaza işlenir. İşlenmesin istersen cebinden yaptırmalısın.


  • shenergy  (24.12.17 01:42:08) 
Eksper iki araci da inceliyor degil mi? Sonra kim suclu karar veriliyor. Bir de hasar bu kadar diyor. Yaptirirsam mi isleniyor? Eksper bu kadar hasar var dedi ama ben yaptirmadim. O zaman da isleniyor mu?


  • little big man  (24.12.17 01:45:24) 
Aynı ya da ayrı eksperler her iki aracı da görür. Karar ortaya çıkar. Geçmişe işlenmesi içün sizin ya da karşının sigortasının masrafı ödemesi lazım. Sigorta ödemezse işlenme de söz konusu olamaz.


  • shenergy  (24.12.17 01:47:55) 
Tutanağın 2 yıl süresi var. Ayrıca kimin suçlu ya da suçsuz olduğuna eksper karar vermez işkembeden sallamayalım lütfen. Eğer polis tutanağı varsa polis zaten orada maddeleriyle oranları belirler ona göre suç yüzdesi belirlenir. Eğer karşılıklı tutanak tutulduysa burada da sigorta şirketlerinde genelde emekli polislerin çalıştığı birime aktarılır. İki sigorta şirketi kendi raporunu sunar tramere. Eğer iki şirkette a aracını yüzde yüz suçlu bulduysa rapor kabul edilir. Ama birisi a ya yüzde yüz diğeri b ye yüzde 50 gibi farklı oranlar verdiyse iş uzar. En başta da dediğim gibi bugün kaza yaptın karşı taraf yüzde yüz suçlu. Tutanağın var fotoğrafların var. Senin tam 2 yıl süren var. 2 yıl sonra gittiğinde servise evrakları verip arabanı yaptırabilirsin. Hasar kaydı da o zaman geçer sisteme.


  • kompisko  (24.12.17 03:45:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.