[]

bitcoin sorusu (paraya çevirme)

atıyorum elimde 20 bitcoin var. iyi de para yapıyor. paraya çevirebiliyor muyum hemen? paraya çevirme işi nasıl oluyor? sadece sanal olarak mı var?




 
bu soru niye bu kadar cok soruluyor anlamis degilim, evet aninda nakite cevirebilirsin sadece komisyon odemen gerekir %5 civarinda.


  • purple rain  (22.12.17 01:36:14) 
Galiba insanlar btc’yi alırken nasıl tl’ye çevireceklerini merak ediyorlar en çok. Çeşitli borsa sitelerinde nakte çevirip hesabına yolluyorsun. Paribu’da yapabilirsin, kuru yüksek. Ya da başkasına satabilirsin ama bu tür satışlar riskli olsa da tüz yüze ya da aracı şirketler ile yapılabiliyor.


  • cemallamec  (22.12.17 01:40:13) 
direkt olarak ev, arsa, araba bile alabilirsin.
sahibinden.com girip kaç tane bitcoin ile satılık ilan olduğuna bak.

  • orpheus  (22.12.17 01:52:55) 
20btc yaklaşık 1.2mil tl eder.

Paribu'da günlük limit 100bin, aylık 500bin tl.

Sen 5 günde 500bin çekersin. Örneğin annene ve babana da hesap açar ve onlar üzerinden de kalanı 5 günde çekebilirsin.

Komisyon %5 değil. Ortamala %0.2 (binde 2) komisyon ödersin.
  • malheiros  (22.12.17 11:37:54) 
Annesi hesap açacak ve (annesi) kendi banka hesabına yatıracak. Babası da aynısını yapacak.


  • malheiros  (22.12.17 14:15:30) 
@malheiros

abicim ne kadar dar goruslusunuz ya :) bitcoin borsalari btcturk ve paribudan mi ibaret saniyorsun ? daha bu iki siteye girip, ne var ne yok diye bakmadim bile hic, cunku benim gozumde copten farksizlar, btc ile ugrasmak istiyorsan saglam bir yerle calisman gerekli.

bitcoin islem yapma limiti diye bisi yok oyle %5 verdin mi dunya genelinde istedigin para birimine cevirme imkanin sunan buyuk aracilar var, onu demek istedim, hadi bye.
  • purple rain  (22.12.17 20:15:50) 
evet diyelim ki binance borsasındaydı(ya da başka bir yerdeydi). sonra tlye çevirmek istediniz. aşağıdaki gibi:

bitcoinnasilalirim.blogspot.com
  • arras  (25.12.17 12:56:35 ~ 26.12.17 14:26:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.