[]

Pasaj denemesi

Sevgili duyuru halkı! Aşağıdaki pasaj hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Cevaplar için teşekkürler.

...Bugün neye tanık oldum biliyor musunuz Mahur bey? Benim vesikalık bir fotoğrafım vardı, bilmem hatırlar mısınız? Hatırlarsınız elbet Mahir bey, zaten bana ait olan tek şey o fotoğraftı, yoksa siz nereden tanıyacaksınız beni? Neyse Mahur bey, uzun lafın kısası, bugün Beyoğlu'na çıktım ben. Çıkmasına çıktım da bir de ne göreyim. Hani o cadde var ya Mahur bey, insanın her yüzünü gördüğünüz o cadde, işte o caddedeki bütün direklerde benim vesikalık resmimin büyükçe bir kopyası! Üzerine de "Kayıp" diye yazmışlar büyük harflerle. Altta bir irtibat numarası, en altta da: "İnsanlık namına gören olursa bizimle muhakkak irtibata geçsin.". Mahur bey sorarım size, böyle korkunç bir şeyi kim neden yapar? Tahayyül edebiliyor musunuz? Birisi benim o vesikalığımı nasıl temin ettiyse etmiş ve her bir direğe yapıştırıvermiş. Sonra bir de güya insanlıktan bahsetmiş. Hangi insanlık Mahur bey? Bu düpedüz hırsızlığa girmez mi? Üstelik ben kayıp mıyım Mahur bey? Sorarım size! Kaybolan ben miyim yoksa benim hayatım mı? Ah şu insanlar! Gördünüz mü Mahur bey, "kayıpları" bile birbirine karıştırıyorlar artık!...


 
Cok guzel.aylak adam-kurk mantolu madonna karisimi bir tad aldim.kesinlikle kendine ozgu bir dili ve derin, akici bir anlatim.


  • zargana75  (22.12.17 01:47:23) 
camus-dostoyevski-yusuf atılgan üsluplarından etkilenildiğini düşündüm ben de. özgün bir üslubu olduğunu düşünmedim ama. bir de bir metni, içinden seçilmiş bir pasaj ile değerlendirmek çok mantıklı gelmiyor. tüm hikayeyi okumadan yorum yapmak eksik olur ama, yine de metnin tamamını okuma isteği oluşturan, iz bırakan bir 'alıntı' olmadı benim için.

çabanızı takdir ettim, o ayrı konu.
  • otonomo  (22.12.17 02:01:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.