[]

İnsan içinde fotoğraf çekmek

Merhaba,

Kendimde şöyle bir durumu keşfettim. Ben şehir içinde, sokakta insanların veya o anın fotoğrafını çekemiyorum kolay kolay. Yani diyelim ki insanlar gelip geçiyor sürekli yahut oturuyor bana karşı bir yerde ve ben de diyelim ki orda güzel bir malzeme yakaladım fotoğraflık insanlar olur, sokak olur, bina olur vs..

İnsanların yüzüne yüzüne kamerayı tutup çekemiyorum beğendim şeyi. Buna benzer bir de yalnızken çok fazla kalabalık içinde selfie çekerken de benzer şeyleri hissediyorum. Gerçi bu son durum klasik bir spotlight effect biliyorum ama merak ettim sizde de bu durum var mı?

Yoksa rahat rahat fotoğraf çekebiliyor musunuz? Ben saçmalıyorum değil mi böyle çekinerek falan?

 
aynı şeyleri yaşıyorum. geçer dedim büyüdüm sayılır ama geçmiyor.


  • karamaleksey  (22.12.17 00:28:03) 
Ben de çekemem. Bence normal bir durum ya, başkasının çektiği fotoğrafın kadrajında olmak da istemem mesela net bir şekilde. Ama çok kalabalıksa ve uzaktan, tepeden vs bir çekimse fotoğraf çekerim, yani belirli bir kişi yüzü gözükmediği durumlarda.


  • gunbatimi  (22.12.17 00:29:21) 
Kalabalıksa selfie çekmeye çekiniyorum aslında ben. Bana tuhaf geliyor hala, hatta fotoğraf için poz vermeye de çekiniyorum bazen ortam kalabalıksa:/ insanlar saatlerce kalabalık bir yerde poz veriyor,selfie çekiyor. Öyle bir rahatlığım yok. Mesela bir cafede kitap kahve vs. Gibi kombinlerle uzaktan masayı çekim yapmış blogger.düşünüyorum kendimce ve ayağa kalkıp uzaktan o masayı çekemem ben:)


  • gunbatimi  (22.12.17 00:35:01) 
Ya aklıma geldi de seneler önce starbucksta annem ve kardeşimle cam kenarında oturuyorduk ve hepimiz telefonlara bakıyorduk. O anda profesyonel kamerasıyla zınk diye biri çekiverdi cama yapışıp. Bir yerlerde dijitelleşmenin uzaklaştırdığı ilişkiler konulu bir fotoğrafımız var ama nerede. Şu anda başıma gelse ve fark etsem olay çıkarırım bu yüzden ben de çekmek istemem.


  • jazzabel  (22.12.17 00:38:39) 
+1


  • follow rivers  (22.12.17 01:03:26) 
Taramalı tüfek gibi makineyle çekmek iyi değil, konunun dikkatini çekerseniz doğallık da bozulur. O yüzden sokak fotoğrafçılığında bas-çek makine dahi tercih edilir ya da koltuk altından çekmek, değişik makine saklama teknikleri, 90 derece lensler vs var...

Ara güler mesela boşuna Leica tercih etmiyordu. Küçük makine çekip geçiyor...

Ya telefonla çekin ya da bas çek makine gibi değişik alternatiflere yönelin.

nz.answers.yahoo.com

buradaki linkte biri kamerayı yüzüne götürmeden göğsünde seri çekim moduyla çekiyormuş. bu mantıkla çekecekseniz orta format tepeden bakılan makinelerden de tercih edebilirsiniz.

yalnız masraf yapmadan telefonla ya da bas çek makineyle de aynı işi görürsünüz. go pro tarzı küçük kameralar da iş görür...
  • idexo  (22.12.17 01:14:26) 
peki bu durumda izinsiz fotoğraf çeken namuslu mudur


  • esref  (22.12.17 01:37:53 ~ 01:51:06) 
Kamuya açık alanda izin diye bir şey söz konusu değil. Oraya çıkarak buna izin vermiş sayılıyorsun, görüntünü alenileştiriyorsun. Fotoğraf da sana ait değil zaten, sanatçıya ait. Onun bir yaratımı oluyor. Bütün hakları çeken kişiye aittir.

Ancak özel mülke, alana girmek buralarda izinsiz veya gizli kayıt yapmak suçtur.
  • idexo  (22.12.17 09:39:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.