[]

Her bişeyi bilmek ama hiçbir şeyi yap/a/mamak

Nasıl bir durumun yansımasıdır? Neden olur? Bu işten nasıl kurtulunur?




 
her bişeyi bildiğini düşünmenin yanılsamasından kaynaklanan durumun yansımasıdır.


  • AlsterWasser  (21.12.17 22:23:30 ~ 22:24:39) 
Eğer ki bu dediğiniz teoride her şeyi bilip pratikte berecememek ise bunun tek yolu daha çok pratik yapmak.

Yok dediğiniz şey bilgi birikimi tecrübe ise bu kibirinizi bırakmanız gerekir.
  • kablelvuku  (21.12.17 22:42:59) 
Kibir meselesi değil, kişisel bi durum, davranışların psikolojik sebeplerini bilmek, neyin ne olduğunu bilmek, çözümlerin neler olduğunu gerçekten tam olarak bilmek ama çözümleri uygulayamamak. Kendinde güç bulamamak, mevcut şartları değiştirememek, bir türlü mukavemet gösterememek... bunu kastesiyorum.


  • yaren  (21.12.17 22:57:55) 
Mevcut şartları değiştirmeye çalıştığında ne hissediyorsun?

Sadece üşeniyor musun yoksa mevcut şartları değiştirmeyi zorlaştıran başka şeyler de mi var?
  • nickini degistiren yazar  (21.12.17 23:07:42) 
Hem zorlaştıran çok şey var hem de artık çok üşeniyorum. İnanmıyorum bişey yapabileceğime. Çok uğraştığım ve yapamadığım şeyler de çok var, hiç uğraşamadığım mecal bulamadığım şeyler de çok var. Üstüne üstlük bir de ağır bir anlamsızlık hissi bastırdı. Kurtulamıyorum da.


  • yaren  (21.12.17 23:13:16) 
bazen sadece "birine" ihtiyacımız oluyor, o olmadı mı bilmek falan hikaye. o ihtiyac duyulan birinin hayatımızdaki rolü abi-abla olabilir, kardeş olabilir, sevgili olabilir, yoldaş olabilir. onun hangisi olduğu da kendimize bağlı.

demek istediğim, böyle biri o yapamadığımız neyse ona yardım edeceğinden değil; onun varlığı güven/kuvvet hissi vereceğinden sadece. o kişi belki onun ruhsal desteği sayesinde o yapamadığımızı yapabilir hale geldiğimizi tahmin dahi edemeyecek; biz söylemesek bilemeyecek hiç.
  • dafaisss  (22.12.17 02:36:36) 
Öğrenilmiş çaresizlik deniliyor buna. Neyin ne için olduğunu bilirsin, neden yapman gerektiğini bilirsin ama bir şey yapmazsın. Mümin Sekman'ın bir kitabında görmüştüm bu ifadeyi. Baya okumuşutum. Kurtulmak için kendime küçük küçük görevler verdim. Ama YGS sınavına giderken her şeyi erteleyip, sabahın yedisinde fotokopicide sınav çıktısını isteyip başkasının evrağını alıp sınav yerinde olayı anlayınca benim için büyük bir ders oldu. Tabi arada sırada bazen de tembelliği tutuyor. Ama bir musibet bin nasihata bedeldir sözü aklıma geldikçe daha dikkatli oluyorum.


  • ceyhan prensi adana  (22.12.17 16:21:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.