[]

gönüllü yapılan işin masrafları

Diyelim ki 70 tl masraf, 500 tl emeklik bir iş yapacaksınız orta samimiyette olduğunuz bir kişiye hatır gönül kapsamında.
1. Masrafları alır mısınız (emeğinizin ücretini almayacaksınız)?
2. Masrafı alacağınız minimum tutar nedir?


 
bırkac kritere bakarım.

onun maddi durumu
benim maddi durumum
kendisine olan sevgi ve guvenim
  • mayeskuel  (21.12.17 21:15:28) 
arada kaldıysam almam. genelde birşey ısmarlarsın vs derim. sonra bakarım cidden arayıp soruyor mu? eğer unuttuysa ve atıyorum 3 ay sonra yine geldiyse hocam derim antik roma gibi düşün sezarın hakkı sezara.


  • dedim dedim de kime dedim  (21.12.17 21:18:58) 
500 liralık emek ücretini almayacaksam 70 liralık masrafı da almazdım sanırım.


  • elorelia  (21.12.17 21:22:13) 
kafam karıştı açıkçası, bir yandan yaptığım gönüllü iş için niye benim cebimden para gitsin diye düşünüyorum, bir yandan da bilemedim...


  • ikilem  (21.12.17 21:36:02) 
Ben olayı hiç anlamadım çok gizemli sormuşsun :)
Ama kişinin maddi durumu rahatça karşılayabilecek düzeydeyse ben masraf parasını isterdim.
Sonuçta anladığım kadarıyla onu 500 liralık bir işten kurtarıyorsun bi zahmet masrafları karşılasın.

Duruma göre de değişebilir, kendimden örnek vereyim;

Mesela ben kuzenlerin proje ödevlerini gönüllü üstlenirdim ama malzemeleri analarına aldırırdım :)

Ama yengem günüm var bana şu tatlıyı yapar mısın dediğinde kadına tatlı malzemesi aldırmam kendim alır yapıp götürürdüm.

Böyle.
  • mutekebbir  (21.12.17 21:56:40) 
@mutekebbir anlamışsın bence soruyu
Evet, karşılayabilecek seviyede. Muhtemelen ne kadar borcumuz vs. diye soracaktır. Ben de "Şu yaptığım harcama ama kendi emeğimi almıyorum" desem abes kaçar mı diye tereddüt ettim.

  • ikilem  (21.12.17 22:00:53) 
Kaçmaz, bence yaptığın büyük bir şey.
En önemli olan emek karşılığını beklemiyorsun zaten ama masrafları karşılamalı.

  • mutekebbir  (21.12.17 22:17:48) 
100 lira versen yeter derdim.


  • filipis  (21.12.17 22:19:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.