[]

Plak fiyatları ne kadar?

Merhabalar,


Lise yıllarımdan beri plakçalar istemişimdir. Nerden baksan 10-15 senedir. Migrosta çin malı pikapı görünce bu isteğim depreşti yine. Ama sahibinden.coma bakınca plakların 50 liradan başlayıp 300-500-1000 TL lere kadar çıktığını gördüm. Hatta Barış Manço'nun bir plağını 2500e satıyorlar.

60-70-80 lere ait popüler plakları almak istesem acaba ne kadara bulabilirim. Sahaf gezenlerden ve bu işe ilgili olanlar öğrenebilir miyim?

Mesela 5-10-20 TL lere plak bulabilir miyim?

Mesela Kamuran Akkor, Ajda Pekkan, Barış Manço, Cem Karaca, Zeki Müren, Müzeyyen Senar plaklarını kaç TL aralığındadır?

Bir de dijital ses formatları (mp3, flac yada youtube klipleri) ile plakları kıyaslayacak olursak, arada gerçekten çok büyük bir ses kalitesi farkı var mı?

Teşekkürler.

 
konuyla alakasız olacak belki ama barış manço'nun 2500 TL'lik plağı hangisi? bende babam sağolsun, yerli yabancı yaklaşık 100 kadar 33'lük, bir o kadar da 45'lik plak var. Yerlilerden Ajda pekkan, barış manço, mfö, zerrin özer, nilüfer hatta ve hatta ümit besen'in bile plağı var :)Yabancı plaklara girmiyorum bile :)

5-10-20 tl'ye plak bulamazsın. ben 2 sene önce okay Temiz'in zikir albümüne 200 tl para verdim.
  • silah taciri  (21.12.17 15:24:46) 
@silah taciri
Ne güzel. benim de dedemden kalma plaklar vardı ama akibeti nedir bilmiyorum. Acı ama eskiciye satılmış olabilir.

Bu arada ilan "Yemen Türküsü Eğri Büğrü 45liği" imiş.

www.sahibinden.com

Son derece nadir olduğunu söylemiş.
  • arşivci  (21.12.17 15:30:03) 
plaklar şu anda babamın bürosunda. bu haftasonu gidip toparlayacağım plakları. pikap ayarlamam lazım güzelinden.


  • silah taciri  (21.12.17 15:33:42) 
pikap almak/tamir ettirmek için tavsiyem (Libadiye Cad. ) Bulgurlu Cad. Gaziler Sok. No:20 Çamlıca
(www.pikaptamiricisi.com) adresine gidin derdinizi bütçenizi anlatın oradaki kişi ikinci el için yardımcı olur. (tamir için de geçen tavsiye ettim ancak tanıdık vs değil. yani reklam olsun diye yazmıyorum)

  • kisa  (21.12.17 15:59:43) 
Akmar pasajına bakabilirsiniz. Ben çok uçuk olmayan fiyatlara plak almıştım oradan.


  • luna est domina severa  (21.12.17 16:16:23) 
bomontideki antika pazarinda bol bol plak bulabilirsiniz.


  • jimicik  (21.12.17 16:40:50) 
pikabin iyi degilse, plak temiz degilse, igne iyi degilse bi boka yaramaz. laf olsun torba dolsun. plak hassas bir sey. yumusak plastik. toz olur cizilir iyi bakmak gerek.


  • alperz  (21.12.17 16:43:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.