[]

İngilizce yazan bir Türk yazar hakkında ne düşünürdünüz?

Halihazırda böyle örnekler var, Elif Şafak gibi. Belirteyim, kendisini hiç okumadım ve çoğunlukla olumsuz yorumlar aldığını biliyorum.

Bir süredir İngilizce öyküler yazıyorum ve ilk kitabımı bu şekilde yazmak gibi bir düşüncem var. Bunun birçok sebebi mevcut, fakat amacım kesinlikle oryantalist bir biçimde yerel kültürümü uluslararası camiaya pazarlamak değil. Yazım tarzımı sadeleştirmeye çalışmak, daha geniş bir kitleye hitap edebilmek, kendimden uzaklaşmak, farklı şeyler keşfetmek, vesaire. Amacım bunları tartışmak da değil.

İçeriği ne olursa olsun, yani ister yerel öğeler taşısın, ister taşımasın, İngilizce yazan bir Türk yazar hakkındaki düşünceleriniz ne olurdu? Veyahut hangi durumlarda olumlu, hangi durumlarda olumsuz düşünürdünüz, isterseniz bu şekilde de cevaplayabilirsiniz.

Teşekkürler.

 
Eğer İngilizce yazdığın kitabı kendi ülkende satışa koymak için başkasına tercüme ettirirsen, o ülkenin bir vatandaşı olarak Elif Şafak'a ettiğim gibi sana da içimden küfrederim. Yoksa istediğin dilde kitap yaz bana ne. Kendi anadiline saygısız olma yeter.


  • yaren  (21.12.17 15:11:35) 
Kendi ülkesindeki okuma oranını görüp bu minicik topluluğa kısılıp kalacağına uluslararası yönden okunma oranını artırma, eserini dünyanın her bir köşesine ulaştırma peşinde olduğunu düşünürüm.

Elif Şafak'ın eleştirilme sebebi daha çok edebi yöndeki zayıflığı (ki bu da göreceli bir şey) ve popülist değerler üzerinden kendini tanımlama çabası.
  • m e b  (21.12.17 15:15:40) 
yalnız elif şafak kendini daha iyi ifade edebildiği için ingilizce yazıyor. bahsettiğiniz kaygılarının olduğunu sanmıyorum.


  • lesemajeste  (21.12.17 15:26:24) 
ingilizce kullanımı sırıtmadıktan sonra farklı bir şey düşünmezdim. okurken "bu ne ya, dili bilmeden bi de yazmaya çalışmış" dedirtmedikten sonra sorun yok, yeterince hakim olduğunu düşünüyorsan neden olmasın.


  • Bruce  (21.12.17 15:35:03) 
nobel bile alsan yaranamiyorsun turkiye'de bosver.

hangi dilde kendini ifade edebiliyorsan o dilde yazarsin.
  • lanc  (21.12.17 16:48:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.