[]

fotokopi işi yapmak (üniversitede)

üniversitede bir yer kiraladım. üniversitenin tam göbeğinde. yıllık 20-25 bin tl kadar kirası olacak. sizce bu durumda kazanç sağlar mıyım? kira, çalışanlar, malzemeler (makina vb) falan üstesinden kalkar mıyım? bir de yazın okul yok o da düşündürüyor.

fotokopi işi para kazandıran bir iş mi?


 
Yani benim gördüğüm kadarıyla fotokopi işinden para kazanmamak imkansız, hele okulun içinde.


  • whoosie  (21.12.17 13:00:27) 
kesinlikle kazanırsın, ayrıca yıllık 25 kira sudan ucuz.


  • Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir  (21.12.17 13:01:33) 
tabi kazandırır, öncelikle çevrenizde sizin gibi kaç fotokopici var o önemli. onlarla bir tür anlaşmaya gidecek misiniz? yoksa herkes kendi bacağından mı asılacak bunlar sorular. genellikle zaman dahilinde sen şu işi yap ben bu işi yapayım birbirimizin işlerine karışmayalım diye bir ayrım oluyor.

açın bir excel. 24 ayı yazın üst tarafa altına
kira, çalışan, kağıt, toner, zımba bisküvi, kahve, ısıtıcı aklınıza ne geliyorsa yazın

sonra en altada o ay size kaç sayfa iş gelir tahmini olarak yazın. bir tartın kendinizi. sonra zamanla sayıları güncelleyin. 1 hafta falan çalışın üzerine sonra en güncel hali daha mantıklı gelmeye başlayacak.

kolay gelsin.
  • dedim dedim de kime dedim  (21.12.17 13:05:17) 
Önce ilham verelim:
eksisozluk.com

İşler iyi giderse hediye kargomu isterim.
  • 1adam  (21.12.17 13:22:57) 
hocam

oncelikle anladıgım kadarı ile makine yok hic bir şey yok fotokopicilik agır yatırım gerektiren bir iş
ve devamlı basında durmak takip etmek gerektiriyor
o yüzden geç.

maalesef cok vizyoner olmasa da oraya yapılabilecek en düşük maliyetli ve para kazandıracak şey kantin.
düşük yatırım maliyeti ve hızlı dönüş alırsın.

başka fikir gelirse de maliyetlerini hesapla yap.
kira cok yuksek degil yani kazandırır.
ama kendin durman lazım hocam bir personel demek 2000 lira kafadan + işi sallamayabilir.
  • kingcyrax  (21.12.17 18:05:23 ~ 18:07:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.