[]

Başka İlden Araç Alırken plakayı değiştirmesek olur mu?

Kullandığım araç doğduğum şehrin olakasina sahip. Aracı kendi üzerime almak istiyorum. İkametin başka bir şehirde.

Plakayı da ikametimi de değiştirmek istemiyorum. Bu mümkün mü?


 
Mümkün. Hatta büyükşehirdeyseniz küçük bir şehrin plakası varsa araçta kasko daha düşük çıkar.


  • Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir  (21.12.17 10:08:46) 
Eskiden farklı şehire araç satışı oldu mu plaka mecbur değişiyordu.

Uzun yıllardır bu uygulama kalktı, şimdi noterde satış yapılırken "plaka değişecek misiniz?" diye soruyor. İstersen değiş istersen değişme.

Plaka değişim sorusu farklı şehir değil, aynı şehir içinde bile soruluyor. 34 ile başlayan plakalı bir araç alıp tekrar 34 ile başlayan yeni bir plaka ile değiştirebilirsiniz.

Eskiden bu uygulama ilk çıktığı zamanlarda kasko ve trafik sigortası için avantaj sağlıyordu. Ama artık sigorta şirketleri yeiyoru bunu, ikamete göre değerlendiriyor pirimi.
  • John Bloor  (21.12.17 10:35:13) 
yasal olarak hiç bir sıkıntı çıkmaz.kullanabilirsin.


  • helenart  (21.12.17 10:50:02) 
Tesekkurler. Peki ruhsat işlemlerini plaka degistirmesem istedigim şehirde yapabilir miyim yoksa plakanın oldugu sehirde mi yapmalıyım?


  • nop  (21.12.17 10:54:07) 
eskiden sana getirisi bile oluyordu böyle olunca. istanbul plakalı araca 500 lira sigorta çıkarken uşak plakalı araca 300 lira çıkıyordu mesela. şimdi durum nedir bilmiyorum.


  • Tears of Devil  (21.12.17 11:11:37) 
Eğer plaka küçük bir ile aitse bir daha düşünün. Aldığımız araç ikametgahın olduğu şehre ait değil, ben bu kadar sık çevrildiğimi hatırlamıyorum. Hava alanına girerken hele resmen terörist muamelesi görüyoruz. En son araçtan beni de indirip kol çantamı da aradılar. Tamam güvenlik gerekçesiyle yapıyorlar ama cidden sinir bozucu. Değiştireceğiz plakayı kesin karar verdik.


  • elikası  (21.12.17 11:21:33) 
Noter satışını yaptırtıktan sonra trafik poliçenizi kestirip, istediğiniz herhangi bir trafik tescil şubeye gidip ruhsatınızı bastırabilirsiniz.

Eğer kendiniz gidip teslim almazsanız 15 gün sonra emniyet ruhsatı postaya veriyor postacı getiriyor, ücretli olarak idi sanırım.

Poliçeyi yetkili bir acenteden kestirip giderseniz tescil büro anında sistemden görüp ruhsatınızı basar, diğer türlü işlemde bir iki gün gecikme olabilir.

En temizi poliçeni kestir iki gün sonra git tescile.

Son anda aklıma geldi, ruhsatlar artık tek yaprak, iki yaprak değil. Şaşırma.
  • John Bloor  (21.12.17 11:49:05 ~ 11:50:02) 
İzmir'de yaşıyoruz. Balıkesir plakalı bir araba aldık biz. Dedikkeri gibi ruhsat ve sigorta ücreti daha düşük çıkıyor.


  • ismira007  (21.12.17 12:28:45) 
aynı zamanda ekşide yazar olan, aynı dönemlerde mezun olduğum bir arkadaşım belki 3 senedir izmir'in ortasında ordu plakalı bir opel vectra ile geziyor. sürekli iş için manisa'ya da gidip geliyor. çılgınlar gibi araba kullanır. bir kere çevirmediler. keza biz de 6 sene boyunca bursa plakalı araba kullandık.


  • rain when i die  (21.12.17 12:47:00) 
kaza durumunda da hiçbir sıkıntı çıkmaz.

ruhsat işlemleri dediğin plaka değişmezse bir işlem yok zaten. satışı aldığın noter sana geçici bir evrak veriyor. sorna adresine yeni ruhsatın geliyor 15 gün içinde.
  • format c  (21.12.17 13:02:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.