[]

hangisi doğru ve neden?

üni 1 veya 2 bi ingilizce dersinde yazı okumuştuk. hastalanınca burun akması, ateş çıkması, boğaz şişmesi, öksürük, hapşuruk vs. gibi semptomların vücudun savunma mekanizması olduğunu söyleyip, grip/nezle olunca hemen ilaç almak bu semptomları engellediğinden sağlıksızdır diyodu (ilacın olayı bu sepmtomları engellemeye çalışmak olduğundan) şimdi düşününce çok mantıklı yani. gerçekten de mikropları öldürmek için ateş çıkartıyoruz, atmak için sümkürüyoruz vs. ben de bu yazıdan sonra ufak bi belirti görünce ilaç almayı kestim vücudumun savaşını vermesine izin veriyorum ama boşuna mı acaba diye düşünmeye başladım şu sıralar çünkü eskiden sıkıntı hissettiğim anda ilaç alınca hiçbir rahatsızlık yaşamıyodum işte hiçbir rahatsızlık yaşamamanın ne gibi bi zararı olabilir? bu açıdan bakınca da ilk teori çok saçma. hangisi doğru ve neden doğru ya tıp bilgisiyle cevaplayabilicek bir doktor ve tıp öğrencisi veya onlardan işin doğrusunu öğrenmiş biri var mıdır?




 
İlaçların bir kısmının üstünde zaten 'semptomatik tedavi' yazar; anlamı da 'hastalığın kendisini tedavi etmiyoruz da, burun akmasıdır, ateş çıkmasıdır; böyle şeyleri tedavi ediyoruz'a denk geliyor.

Tanıdığım birçok doktor ateş düşürücü kullanmıyor. Ateş çıkınca yorgan yorgan altına gömülüp, yorgan içine termofor atıp terliyorlar. Hatta, o dönemden kalanlar kesin hatırlar; compadrito zamanında buralarda bunun en ateşli savunucusuydu.

Durum şu; izin alamıyorsun, çalışman lazım, hayatın devam etmesi lazım; haliyle semptomatik tedavi de lazım olabiliyor. O zaman mecburen atıyorsun ağzına da, hakkaten hastalığı hasta geçirmek mantıklı gibi.

Sömürülmediği ve hababam alınmadığı sürece antibiyotik öyle bir şey değil mesela. Antibiyotik direkt hastalığa neden olan bakteriyi hedefliyor. O semptomatik tedavi değil.
  • aychovsky  (20.12.17 23:37:08) 
babam doktor ve o da tam olarak böyle söyler. ama diğer yandan bağışıklığın da iyi olması lazım yani “hiç ilaç içmeyeyim ama sadece patatesle besleneyim az uyuyayım” dersen gene olmaz.

biz çocukkken de pek ilaç içmezmişiz zaten. ben de çok uzun süredir hiç ilaç içmedim. antibiyotik, ağrı kesici, vitamin vs. kullanmam. ve yıllardır grip olmadım, ateşim hiç çıkmadı. hafif nezle geçiririm, senede bir burnum akar en fazla o.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (20.12.17 23:40:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.