[]

Amsterdam, Gent, Luxemburg...

Rota, kalacak yer, tren biletleri, yeme-içme, her konuda tavsiyeye açığım.

Nisan başında Amsterdam'dan başlayan bir gezi yapmaya karar verdim. İlk olarak Amsterdam'da kalabileceğim (cinsiyet:kadın) 3-4 günlük uygun yer tavsiyesi lazım. İkinci gün sabah Giethoorn'a gidip şöyle bir dolaşıp dönsem, 3. gün Rotterdam, 4.gün sabah Brugge, Gent üstünden Luxemburg'a geçiş. ertesi gün Trier ya da yakın başka yerleri gezmeyi düşünüyorum. Dönüş için Almanya Hahn havaalanı ya da Strazburg düşündüm. Hızlıca bilet işlerini haletmem lazım.

Yardımlarınızı bekliyorum. Doğrudan gezi blogu ismi bile verebilirsiniz.

 
amsterdam-hollanda çok iyi, ben 1 hafta kalmıştım daha önce, corendon vitality de kaldım ben, çok temiz güzel otel, ama merkeze azıcık uzak, tramvay ile 30 dk civarı yolu var. fiyat olarakta diğer otellerden iyi.

hep amsterdamda kalıp git gel yapmak yerine, ilerlemeli konaklamalı plan yapsan daha iyi değil mi?
  • nucleon  (20.12.17 21:47:08) 
@nucleon, ilerleyerek yolculuk da seçeneklerim arasında. olabildiğince küçük bir çanta ile gitmeyi düşünüyoum ama yanımda arkadaşımın birkaç eşyası da olacak. her gittiğim yerde emanet bulacaksam yanımda taşır gezerim.


  • zihuatanejo  (20.12.17 22:45:47) 
Gent'e mutlaka zaman ayırın.

Şuraya gidip jenever için: www.dreupelkot.be
Bu yaşlı amcanın jeneverları ev yapımı ve envayi çeşitte jenever var.

Belçika içinde sık tren kullanacaksanız Rail Pass alın: www.belgianrail.be
10 sefer kullanabilirsiniz ve sefer başına 7.70 Euro'ya denk gelir. Kullanımı çok kolay, trene binerken tükenmez kalemle trene biniş istasyonunuzu ve iniş istasyonunuzu yazıyorsunuz (mesafenin bir önemi yok).

Eğer uzakdoğu yemeklerini seviyorsanız Gent'te Lucy Chang'e gidip Korean Beef yiyin: www.lucychang.be

Gent'te bira içilecek mekanlar:
www.cafehetspijker.be
www.trollekelder.be
www.dullegriet.be

Buranın harika bagellerı var, yiyiniz:
www.jackies.be

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
  • a day at the races  (20.12.17 23:17:52) 
Kalacak yer olarak hostel tercihin midir? eger oyleyse brugge'da onerecegim yer St Christopher's Inn Hostel at The Bauhaus. fiyati da uygun kahvalti dahil fiyata. Merkeze 10-12 dk yurume uzaklikta. buraya gitmeden once In Brugge filmini izlemeni tavsiye ederim. burasi icin tavsiyem bira muzesine git. ama muzenin icine para verip girme :) barinda takil 10 eur'e bira tadimi yap. penceresinden meydani izle. De garre adinda bir bar var kesinlikle git. bira ve yanina peynir ikramlari oluyor. google maps ile bile zor buluyorsun mekani, insan sadece bulduguna bile seviniyor. sabahlari meydanda lokal pazari oluyor. onu ziyaret et. cesit cesit peynirler. degisik yiyecekler deneyebilirsin.

amsterdam'da kalacak yerler gercekten cok pahali en dandik yer gunluk 40 eur dan basliyor. dedigim hostel. @nucleon yazmis otel 30 dk uzakta diye. eger 2-3 gun kalacaksan mantikli olabilir. sehir merkezinde fiyatlar asiri pahali. iyi arastirma yapmani tavsiye ederim. wow otel'de kalma hic bir sekilde tavsiye etmiyorum. amsterdamlilara ozenip bisiklet kiralama kalkisma. pisman olursun. arastirirsan bu konuda insanlarin deneyimini goreceksin.

Gent'e gunu birlik gittim. sana da tavsiyem o sekilde olacak. cok buyuk bir sehir degil. 2-3 saatte kendime gore bitirmistim sehri.

donus icin dusundugun yerlerden tr ye bildigim kadariyla direkt ucak yok. frankfurt havaalanindan ancak cikarsin, ya da www.skyscanner.com dan kontrol edersen en iyi cikis ulkesini bulabilirsin. maksat uygun fiyat donus bulmak
  • zorkun  (20.12.17 23:42:34) 
airbnb düşünmüyorsan, hostel'ler daha uygun fiyatlı oluyor. güzel ve uygun fiyatlı olanlar var.
amsterdam için en bilineni herhalde flying pig'dir, merkezde bulunanın çevresinde bir kaç yer daha vardı yanlış hatırlamıyorsam.

Brugge'de 1 gece kal derim. doymadım, doyamadım...
biz şurada kalmıştık:
www.st-christophers.co.uk
bilinçli olarak seçmedik ama iyiydi. gece 11-12 arası şehre varmıştık, yer yurt bilmiyoruz, aylardan kasım gece buz. dar sokaklarda dolanırken bir iki yere fiyat sorduk, burası uygun gelmişti(donmak üzere olmamız da etkilemiş olabilir). hem karma, hem de tekli oda seçeneği var, fiyat da ona göre değişiyor. çok genç vardı, biz biraz kart kaçmıştık;)
  • late viper  (20.12.17 23:47:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.