[]

Literatür taraması sorusu

Merhaba,

Öncelikle bahsedeceğim konuyu tabii ki danışmanımla da konuşacağım ama onunla daha derli toplu bir konuşma yapmak adına önce sizin fikirlerinizi almak istedim. Biraz karışık olabilir, elimden geldiğince basit anlatmaya çalışacağım.

Elimizde kurumsal finans alanına ait bir konuda geniş bir literatür var. Bu literatüre A diyelim ve A’nın içinde m ve n olmak üzere iki farklı akım olsun. Biz m akımında ve X sektörü özelinde bir çalışma yapmak istiyoruz. Literatüre baktığımızda görüyoruz ki X sektörü üzerine n akımında çalışmalar var fakat m alanında yok. Dolayısıyla bu çalışma X sektöründe m alanını değerlendiren ilk çalışma olacak. Böyle bir çalışmanın literatür taraması nasıl yapılandırılır?

Taa en başa gidip genel A literatürünü mü anlatmak lazım önce sektörü karıştırmadan? Sonra bu literatür içinde X sektöründe yapılan şeyleri anlatıp özele doğru mu gitmeli? Kafam çok karışık.

Corporate finance alanına hakim olan biri varsa özelde daha ayrıntılı anlatabilirim.

Teşekkürler.

 
Birkaç şekilde yapılabilir. Bir tanesi de yukarıdaki gibi. Şöyle bir iskelet verebilirim:
- A diye bir alan var, bu alanda da m ve n şeklinde iki alan var.
- m alanı şu şu şu şu sektörlerde uygulanmış. Aaaa, şansa bakınız ki X sektörü yok!
- Yalnız, A'nın içinde bir de n var ve bu da şu şu şu sektörlere uygulanmış ve X sektörü de bunlardan biri.
- m ve n'nin birlikte uygulandığı sektörlerde böyle böyle sonuçlar var. n akımı X sektöründe uygulanmış, birlikte uygulandığı alanlara bakarak m akımı da iyi sonuçlar vaat edebilir. Biz de bunu araştırıyoruz bu çalışmamızda.
- Bu arada işe sektör açısından bakarsak, onların yanında v, y, z yöntemleri de uygulanmış. Bunlar m'i kullanmamıza engel değil. (Belki de engel, bir incelemek gerek).
  • aychovsky  (20.12.17 21:27:39 ~ 21:28:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.