[]

estetikle güzel olanlar neden küçümseniyor?

bir insan doğuştan güzel olduğunda hiçbir çaba sarf etmeksizin güzel oluyor. güzelliğin takdir edilmesi zaten ayrı mesele ama neden bir insanın estetik yaptırdığını duyduğunda insanlar bi değişik tepki veriyor. ortada takdir edilecek bir durum varsa kadın en azından para vermiş acı çekmiş ya da becermiş güzel bir makyaj yapmış güzel olmuş. nedir bu makyajsız estetiksiz güzel övgüsü?

bahsettiğim şey estetikli görünümü beğenmeyen insanlar değil. güzel bulduğu bir insanın estetikli olduğunu öğrenince bir miktar küçümseme ya da artık takdir etmeme durumu.


 
Estetik yapay durmayip guzel de gösteriyorsa kotu bir sey degil. Herkes Allah vergisi guzel olacak diye bir sey yok.


  • i m sick tired  (20.12.17 19:17:25) 
estetikle herkes güzel olur önemli olan hiçbir şey yapmadan güzel olmak diye düşünüyor olabilirler.


  • sta  (20.12.17 19:18:18) 
çünkü ilkel dürtüler genetik güzelliğin peşinde. estetikle gelen güzellikle aldatılmışlık hissine uğruyor bünye.


  • preldzic  (20.12.17 19:27:31 ~ 19:27:47) 
insanın olduğu şeyi kabullenmeyip çeşitli zahmetlere girmesi o kişinin kendine olan güveni ve samimiyetiyle ilgili belirli bir fikir uyandırıyor bende. bir insanın sırf "güzel" görünmek için bunca zahmeti göze alması estetik özelinde o belirli fikrin keskinleşmesine sebep oluyor. bahsettiğim şey sadece "dayatılan güzellik algısı" şikayeti değil, insanların kendilerini oldukları gibi kabul edemiyor olması.

ancak küçümsüyor değilim, zaten ne haddime. olay güzelliğin nasıl kazanıldığı değil benim nazarımda, güzelliği kazanmaya çalışmanın ve bu amaç uğruna ödenen bedelin kendisi. bu dünya'da her şey güzel olmak zorunda değil ve insanların bununla baş edemiyor olmasını saçma buluyorum.

öte yandan @preldzic +1, "güzelin" evrimsel etkisi soyu kaliteli devam ettirme olduğundan o estetikli kısım tamamen aldatmaca gelecek. tatlı yapmak için aldığın şekerin aslında un çıkması nasıl işine yaramazsa bilinçaltında estetikli de benzer etkiyi yaratıyor.
  • Bruce  (20.12.17 19:27:45 ~ 19:31:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.