[]

Patron Zorla Çalıştırabilir Mi ?

Selam arkadaşlar.

1 seneyi geçkin çalıştığım iş yerinden karşılıklı anlaşarak ayrılmak istedim. Bu ay sonuna kadar çalışırsam tazminat, prim vs vereceğini maille detaylı bir şekilde yazdı. Karşılıklı teyitleştik. Maillerin yedeklerini de aldım.

Şİmdi büyük ihtimalle çıkmama müsade etmeyecek 2-3 ay daha çalıştırmak istediği kulağıma geliyor. Bu durumda ben ne yapabilirim ? Aramızda iş sözleşmesi gibi birşey yok. İstifa etsem maille bildirdiğim tarihi ihbar süresi sayıyorlar mı ?

Anlaştığımız süre boyunca çalışıp ardından mahkeme yoluyla tazminatımı alabilir miyim ? Konu hakkında bi destek atarsanız sevinirim dostlar.

 
4 hafta ihbar süreniz var istğfadan sonra. bundan fazla çalıştıramaz. 4857 iş kanunu madde 17


  • habula  (20.12.17 15:54:38) 
4 hafta sonra işe gitmemen gerekir. Çıkışta zaten ibraname imzalayacaksınız. Ve bunu "maaşım yattıktan sonra imzalayacağım" deme hakkına sahipsiniz. Eğer ki ibranamede yazan para sizin hesapladığınız para değil hatta "hiçbir alacağım ve borcum yoktur" yazdırmaya çalışırlarsa kesinlikle imzalamayın. çıkışta imzalayacağınız belgeleri dikkatli okuyun. bazı firmalar çakallık olsun diye eski türkçeden kelimeler koyuyor o kelimeler de bağlayıcı oluyor. öyle kalıyorsun ortada.


  • kablelvuku  (20.12.17 16:23:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.