[]

Boğaziçi Üniversitesi Yüksek Lisans

selam,

boğaziçi üniversitesi'nde yüksek lisans yapabilmek için lisans ortalamasının kaç olması gerekiyor? yani belli bir kıstas var mı? araştırdım ama finans için gerekli ortalamayı bulamadım.

yardımcı olabilecek olan var mıdır acaba?

 
adaylar.boun.edu.tr

suralara bak. 2.0 diyor ikinci ogretim icin.

birinci ogretimler: (birinci ogretim diye mi geciyor yahu? )
adaylar.boun.edu.tr
  • fakyoras  (20.12.17 00:59:35 ~ 00:59:52) 
minimum var ama başvuru sayısına göre gözardı edilebiliyor.
ingilteredeki bazı okulların bile bu kuralı gözardı ettiğine şahit oldum. o yüzden masraf olmayacaksa başvurun. motivasyon mektubu, mülakat, teknik yeterlilik sınavı vs de seviyeniz belli olur.
itü katıydı diye hatırlıyorum. 0.01 fark yüzünden başvuramadığımı hatırlıyorum.
  • sttc  (20.12.17 02:32:45) 
sttc, 2017/2018 bahar dönemi için alım yapılmayacakmış ama sonbahara umarım açılır. işte puanları yüksek verirsem belki gözardı edilebilir diye düşündüm. ortalamam çok yüksek değil çünkü.

bahar dönemindeki ales'te iyi bir şeyler yaparsam şansım artar umarım.
  • poison pill  (20.12.17 03:09:34) 
yl girişte ales %50 etkiliyor her halükarda. bundan sonra da 2.75'ten yukarıysa ortalama, çok da sorun olmaz sanıyorum. 3 isteyen bir yer hatırlamıyorum ben şimdi, galiba 2.50 idi alt limit. ondan ales'e kastır, ingiliççe sınavına kastır, ortalama pek dert değil. toplamda %10 filan etkileyecek.


  • cagdas donem kuramcisi  (20.12.17 04:36:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.