[]

ryanair tecrübeleriniz

ryanair kullanmayı düşünüyorum ama bir sorayım dedim.

ucuz etin yahnisi yavan olur dedirtiyor mu?

bagaj konusunda sıkıntı yaşar mıyım? 12 günlük bir gezi için yeterli bir çanta taşıyacağım.

şehrin ta öteki ucunda indirdiği havalimanından şehir merkezine inerken "allah belanı versin ryanair" dediğiniz oldu mu?

 
ryaniarle barcelonaya gitmiştim. Barcelona yakınlarında Girona diye bir şehire iniyor uçak. uçuşta hiçbir sıkıntı yaşamadım. iniş de kalkış da gayet iyiydi. hatta bir hafta sonra da easyjetle uçtum o da güzeldi. bu uçuşlar sayesinde uçuş fobimi yendim.

girona barcelonaya 1,5 saat miydi öyle bir şey. havaş gibi bir otobüs vardı. zaten kapıda bekliyor. hiç sıkıntısız binip şehre indik. yani herhangi bir sıkıntı yaşamadık. hatta birkaç arkadaş Gironayı da gezin dedi, şehir fena değilmiş ama biz vaktimizin tamamını barcelona için harcamayı tercih ettik ve pişman olmadık :)
  • omonia  (19.12.17 20:44:13) 
Davalık olduğum ve kazandığım paramın ödenmesini beklediğim firmadır kendisi. Riga-Brüksel uçuşumun iptalini (rötar değil , iptal ve sonraki ilk uçuş 1 hafta sonra idi) 1saat önce kısa mesajla ileten ve sonrasında çakallık yapmaya çalışmış bir firmadır. Ama yemezler. Böyle bir durumda eğer " biz size biletin fiyatını geri verelim olay kapansın" derlerse "yok öyle yağma sizinle daha görüşeceğiz" diyip ordan uzaklaşın.

Hayatımda THYden sonra en çok kullandığım hava yolu firması. Gerçi çok saçmaymışım. Bir yerde THY bir yerde Rynair gibi lowcost bir firma neyse..

soru: "şehrin ta öteki ucunda indirdiği havalimanından şehir merkezine inerken "allah belanı versin ryanair" dediğiniz oldu mu?

Cevap: Hatırladığım kadarı ile Paris ve Brüksel de bunu dedim. Yani bilet ucuz oluyor ama uzak havalimanından şehir merkezine verdiğin shuttle parası da bir uçak bileti kadar oluyor.

Yine de ucuz bilet denk getirdiğinde kullanabileceğin bir firma. Sıkıntı yok fazla. İptal muhabbetini de 1 sefer yaşadım ben. O yüzden daha ucuzu yoksa fazla kasmaya gerek yok.

not: sırt çantasını pek kontrol etmiyorlar böyle kocaman bir şey değilse. Ben sınır kilodan daha fazlası ile çok dolaştım. bilgi olsun.
  • AlsterWasser  (19.12.17 20:52:56 ~ 20:54:48) 
2 defa kullandım hiç bir sorun yaşamadım
bunun benzeri vueling easyjet leri de kullandım hiç problemim olmadı bugüne kadar sadece iyi araştır nereye gidiyor oradan ulaşım nasıl bavul limiti nedir vb gibi.

  • basond  (19.12.17 21:01:36) 
iki kabin bagajı kabul ediyor diye biliyorum o nedenle bizim gittiğimiz uçuşta insanlar baayaaaa eşyalarını yanlarına aldılar. Pegasus'tan iyidir bence.


  • lcha  (19.12.17 21:02:59) 
bagaj konusunda esnekler bence biraz. gözle görülür şekilde sınırı aşıyorsa kontrol ediyorlar kiloyu, bagajın ölçülerini falan. benim sırtımda sırt çantası elimde de spor çantası vardı genelde ebatlara uygun. onun dışında kontrolden geçerken mont, hırka falan elime alıyordum, üstüme giyiyordum herhangi bir sorun çıkmasın diye.

uçak biletini hesaplarken merkeze ulaşımı da hesaplayıp kontrol ediyorum ben. hatırlamıyorum aktarma için ne kadar verdiğimi genelde ama romada shuttle için 5 euro vermiştim. uçak biletinin yarısı ediyor o da :)

bir kere de 2 saate yakın belki daha uzun süre rötar olmuştu yoğunluktan sanırım. bagajları teslim almışlardı kiloya bakmadan ve ek bagaj hakkı almış olanlara iade formu falan vermişlerdi. asyalılar bayram etmişti hep. rötar dışında problem yaşamadım pek.
  • ontheroad  (19.12.17 21:16:55) 
Herhalde en az 10 defa kullanmisimdir. Ben oyle konforu aman aman kafaya takmadigim icin gayet isimi gordu her seferinde. Bavulun da goze batmayacak kadar buyuk degilse sıkıntı cikarmiyorlar. Dikkat etmen gereken sey onceden check-in yapip cikti alman. Yoksa havaalaninda yaptigin check-in icin 10 euro aliyorlar (belki artmistir).

Maliyetleri dusurmek icin ikincil havaalanlari kullaniyorlar, bu da ulasimi sehrin asil havaalanina gore biraz daha zorlastiriyor diyebilirim. Ama neticede avrupada kullanacagini varsayarak konusuyorum, her turlu sehre ulasirsin rahatca. Sadece brukselde kullandiklari havaalanlarindan birinde 15 euro dolmus parasi odemistim ki bruksel'e budapeste'den 8 euroya gelmistim ucakla. Bir de paris'te beauvais havaalanina inersen sehir merkezine shuttle 16 euroydu 2015 eylulunde. Ama astari yuzunden pahaliya gelecek fiyatlar vermiyorlar genelde.

Her ihtimale karsi wizzair ve easyjet'i de alternatiflerin arasinda tutabilirsin. Fakat wizzair cantadan sıkıntı cikarmaya meyilli bir havayolu sirketi.
  • finsidigi  (19.12.17 22:15:42) 
dikkat etmen gereken konular var onları kabul edebiliyosan gayet makul. hiç rötar yaptığına ya da kötü bi pilota denk gelmedim ben
- kabin bagajı haricinde ek bagaj ücretli, kabin bagajı ölçülerine uygun bi sırt çantasına her ihtiyacını sığdırabiliyosan sıkıntı olmuyo
- indikleri havaalanları genelde şehre uzak oluyor, şehrine göre merkeze gitmek için bayağı bi ücret vermek durumunda kalabiliyosun (paris için 10 euro mu neydi mesela)
- yol boyunca reklam tanıtım yapıyolar parfüm falan satıp kafa sikiyolar
  • yuto  (19.12.17 22:51:08) 
6 kere polonya - ispanya kullandım, hiç sorun yaşamadım.


  • hadi ya la  (20.12.17 01:27:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.