[]

ikinci el kıyafet vs parlaması

Merhabalar. Bu aralar ikinci el dünyası canlanıyor galiba sonunda, yani önceden fikren uzak olduğumuz bişeydi sanki toplumcanak, şimdi internetle mi artık neyse, biraz daha çoğaldı gibi. Bir de sokaklarda filan da daha çok görür oldum. (algıda seçmece belki)

Sorum şu:
-İkinci el kıyafet alışverişi yapıyor musunuz?
-satış yapıyorsanız tavsiye edeceğiniz bir araç var mı?

Şu uygulamalardakilere baktım da, biri sadece marka, biri çöp koymuş, biri milyon tane şey koymuş yeni, sahte..

Bende ( maalesef ) yeni, markalı/ markasız(bazıları türkiye'de bilinmiyor), ama kesinlikle kaliteli ( tekstilcilik soyundanım, aile hastalığı) kıyafetler var, ve giymediklerimi satmak istiyorum mesela. Yeni yahu, ziyan.

Bunları bilinçli kitleye nası ulaştırabilirim ki?

(10 parça için sormuyorum, bunun ilerisini görebilirsek arkadaş örgütlenmesi kuracağım:)

Fikirler için teşekkürlerle

 
ankarada iseniz iki üç yer tavsiye edebilirim eşyalarınızı satmak için. istanbulda bu piyasa daha geniş. herkesin bildiği sentetiksezar var en basitinden. buralarla bir görüşüp elden çıkartabilirsiniz. ama ben kazancım yüksek olsun diyorsanız kendini satmak durumundasınız bu da açıkçası instagram vb ortamlarda zor. eskiden burada kıyafet çok satılırdı. burayı da bi deneyin isterseniz.


  • kablelvuku  (19.12.17 10:44:29) 
-İkinci el kıyafet alışverişi yapıyor musunuz?
hayır. belki çanta alınabilir ya da hani abiye, gece elbisesi gibi şeyler. onun dışında sanmıyorum.

-satış yapıyorsanız tavsiye edeceğiniz bir araç var mı?
dolap
modacruz
instagram
  • elorelia  (19.12.17 10:53:06) 
ikinci el giyinmek bizim kültürümüzde zaten var. ama tanıdık bildik kişilerden olunca oluyordu. şimdi birine bak ben bunu giymiyorum çok da az kullandım giymek ister misin denilince hakaret gibi algılıyor insanlar. bence gayet normal bişey. beğenmişsem ben kullanabilirim.

-yakın zamanda hiç 2. el alışveriş yapmadım sanırım. en son üniversitede bi arkadaşım botunu giymiyordu giyersen alabilirsin dedi. hala kullanıyorum. araba arıyorum ama onu hala bulamadım asdfghjkl

-modacruz, let go, gittigidiyor, instagram gibi siteler var. gayet iş görüyor.
  • dedim ben sana  (19.12.17 11:07:35) 
cok seyiniz varsa hizlica bir facebook sayfasi olusturup garaj sale gibi takilabilirsiniz. paylasmasi da kolay olur sayfa linkini ilgili gruplarda.

bir tiyatrocu ablamiz arada evinde ikinci el satis gunu yapar, (kendi takilari, kiyafetleri, biblolari vs) parasini da birlikte calistigi hayvan dernegine bagislardi. hem ablamizla muhabbet, arkadaslarla bir araya gelme, hem dernege katki olurdu.
  • jimicik  (19.12.17 11:08:33) 
son zamanlarda çoğalan uygulamaları denedim biraz, dediğim gibi. ama ayakkabı görünce fetişe bağlayan tiplerle muhattap olmayacağımız bir mecra olabilse keşke:)

Ortalıktaki uygulamaların bunları eleyecek, kalite belirleyecek bir sistemi olamamış daha, o yüzden alternatif ne olabilir diye düşünmeye çalışıyorum.

-Ya da sizin bu konudaki deneyimleriniz varsa, (o uygulamalar konusunda) önyargılı olmamaya çalışıyorum.
  • neynep  (19.12.17 14:54:26 ~ 14:55:11) 
Evet. Gecen kis yana yakıla mont ariyoken bi vintage dükkanına girdim. yuzde yüz yün 2 tane kadın kabanı aldım. Hem beden bulamıyodum erkek olarak hem icime sinmiyordu hicbisey. Şimdi mis gibi giyiyorum.


  • klar  (19.12.17 21:09:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.