[]

Et fiyatları düşer mi?

Düşmesinin bu kadar önenli olduğu bir gıda maddesi yok. Ukrayna örneğini vermek istiyorum. Halk savaştan kırıldı 5 senedir ona rağmen et fiyatları çok çok düşük. Bizim ülkemizde bu durumun değişmesi mümkün mü? Nusret ve bilimum steakhouse zinciri peydahlandı. Pozitif etkisi olur mu sizce?




 
en son a101'lerde falan ucuz et satılıyordu. daha da aşağı düşeceğini sanmam.

ne ucuz ki et ucuz olsun.
  • Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir  (18.12.17 19:47:05) 
Yurtdışından ne olduğu belirsiz ucuz etler geldi işte yersen onlar ucuz nispeten, onun dışında Nusret falan var diye et fiyatları ucuzlamaz tabii arasında bi korelasyon yok zaten. Etin ucuzlaması için hayvancılık olması lazım, hayvancılık olursa et olur, et olursa fiyat düşer, et olmazsa fiyat artar. Aynı dolar gibi.


  • angelus  (18.12.17 19:49:59 ~ 19:53:26) 
düşmez.
maalesef.

  • burya  (18.12.17 19:52:49) 
hep deriz ya arada kalmış bir ülkedeyiz.
et'de bile öyle.
zengin ülkelerde de, fakir ülkelerde de bizden çok et tüketiliyor.

cevap: fiyatlar uzun vadede düşmez. kısa vadede vergi indirip, ithal edip falan düşürebilirler.
  • herhaltibiliyoring  (18.12.17 19:54:30 ~ 19:57:23) 
acemi +1


  • giovanne  (18.12.17 19:54:48) 
Düşmüyor diye halk vegan oldu. sanmıyorum düşeceğini şimdiye kadar fiyatı düşen bir şey var mı acaba ?


  • kararsızataletfilozofu  (18.12.17 21:22:26) 
Hayvan popülasyonunu arttırmadan eti ucuzlatamayız, nedenleri eskiye dayanıyor tabi ki. Sebeplerden biri de terörle mücadele yüzünden Doğu ve Güneydoğu'da ki meraları boşaltmak, hayvancılık yapan insanları şehre göç etmeye mecbur bırakmaktır.

Devlet hayvancılık için çok teşfik veriyor, 2 yıl ödemesiz 5 yıl vadeli yıllık %5 fazi ile hayvancılık kredisi veriyor mesela. Belli standartlarda ahır kuran/kuracak olanlara belirli sayılarda dana hibe ediyor, büyüt çoğalt bana sonra ödersin diyor.

Ama olur mu inşaat yapıp dare satmak daha karlı daha hızlı kazanç sağlıyor, kim hayvan gübresi içinde yatırım yapmak ister ki?

Az olan şey değerlidir, ve kırmızı et üretimi ülkemizde az.
  • John Bloor  (19.12.17 09:50:04 ~ 09:50:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.