[]

Ev aldıktan sonra

Yazın ev almıştım, sene sonuna kadar vergi için bir yerlere gitmem gerekiyormuş.
Nereye gideceğim, ne götüreceğim, vergi nakit mi ödeniyor?



 
Bağlı bulunduğu ilçe belediyesine veya internet üzerinden ödeme alıyorlarsa sitelerine gitmen gerekiyor. Genelde kredi kartı ile bile ödeme almaya başladılar (çok ufak belediye değilse) ödeyeceğin bedeller ise emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi.


  • oligomer  (18.12.17 16:22:41) 
e-devlet şifren varsa ve ikamet edilen belediye sisteme entegre olduysa da e-devletten ödeme yapabilirsin.


  • cliquot  (18.12.17 16:24:01) 
çevre temizlik vergisi faturalarda ekli olmuyor mu?

sadece emlak vergisi ödeyeceksiniz. kiracınız varsa gelir vergisi ödemeniz gerek.
  • Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir  (18.12.17 16:24:38) 
İnternet belediyeciliği ile beyan verebilirsin, belki ilk kez üye olup beyan vereceğin için kabul edilmeyebilir. O zaman da ilgili belediye binasına gidip genelde giriş katta olan halkla ilişkiler, vergi, beyaz masa vs gibi yere gidip başvurabilirsin.

Tapu fotokopin yanında olsun yeterli.

Bu yılın vergisini ödemeyeceksin, çünkü sana satan kişi bu yılın vergisini ödeyip de sattı sana.

Sen gelecek yılın vergisini zamanı gelince ödersin, Mart mıydı Mayıs mıydı hatırlamıyorum.

Çevre temizlik vergisi meskenler için yok, su fayurası ile birlikte ödeniyor. Şehirden şehire fark eder mi emin değilim ama etmemesi lazım.

İş yerleri çevre temzilik vergilerini (çöp vergisi) belediyeye ödüyor, sayın oligomer onunla karıştırmış olabilir.
  • John Bloor  (18.12.17 16:27:45) 
belediyeyi aradim beyan olmadigi icin internetten almiyorlar. tapu fotokopisi ile belediyeye gitmek gerekiyormus.


  • cedex  (18.12.17 17:26:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.