[]

yurtdışı elektronik gümrük falan

yurtdışından gelen eşyalarda gümrükten geçebilmesi için 150 avro sınırı var bildiğim kadarıyla. gümrüğe takılmaması için bunun altında bi değeri olması lazım. o halde ben şunu sipariş versem gelir mi store.microsoft.com çünkü 200 dolar ve bu 146 avro ediyor.




 
kargosunu da ekleyin ona,tek başına ürün fiyatı olarak değerlendirilmiyor.


  • idja  (08.02.10 17:15:04) 
free shipping diyor. amerikadaniste.com üstünden ya da arkadaşımdan direkt postalamasını isteyerek getirtmeyi düşünüyorum. satın alırkenki free shipping kısmı hayat kurtarır diyor naçiz aklım?


  • radioheadbanger  (08.02.10 17:17:48) 
eh yalnızca abd'ye gönderiyor. kargo parası amerika'dan ödenmiş şekilde çıktığına göre bana bişi girmemesi gerekiyor. madem ürün bedeli baz alınıyor. konuyu kavrayıp bilen biri cevaplarsa çok ii olcak aslında.


  • radioheadbanger  (08.02.10 17:37:40) 
100€ sınırı var diye biliyordum ben güme gitmeyin


  • argent dawn  (08.02.10 18:00:40) 
ay kusura bakma verdiğin cevap tatmin etmediği için sldfksdjk. tiklenmeyince gururun kırıldı sanırım neyse.


  • radioheadbanger  (08.02.10 18:00:48) 
  • radioheadbanger  (08.02.10 18:01:45) 
%50-%50 boyle urunlerde gumruge takilip takilmamasi. sayet takilirsa astari yuzunu gecer yalniz onu soyleyeyim. iki kurusluk urun icin bir ton ekstra para odeyebilirsiniz.
bu sebeple ben olsam bu kadar limite yakin/limiti gecen urunleri internetten almazdim. birilerinden rica minnet ile getirtmek daha mantikli.

  • entrapmen  (08.02.10 18:27:18) 
ya gümrüğe takılırsa da vergisi %10 falan diyorlar. burada 450 liraya sattıkları, açılmış, hangi seri olduğu belli olmayan makineyi 300 liraya, gümrüğe takılsa 350 liraya alma ihtimali önemli bence. o yüzden kurcalıyorum.


  • radioheadbanger  (08.02.10 18:36:55) 
amerikadaniste üzerinden alıcaksanız, bu sitenin gümrük masraflarını da faturalandırdığını biliyorum, gidip gümrükten siz almıyorsunuz.
yani en azından attığım mail üzerine bana böyle bir cvp vermişlerdi ha deneyip görmedim orası ayrı.. maille irtibata gecebilirsiniz bu konuda, cbk dönüyorlar ve tatminkar cvplar veriyorlar. ha benim derdim gidip gümrükten almak değil gümrük için ayrı para ödememek derseniz o ayrı..
arkadaşınız kargoya hediye diye verirebilir bu halde cok rahat gelir
ayrıca bildiğim kadarıyla kargo bedeline değil yalnızca faturaya bakılıyor.
özetle ben 146 euro gelir diyorum..
  • wetu  (08.02.10 18:39:22) 
hmm öyle de cevap veriyorlarsa atayım ben de mail taam.

bi de amerikada dediğim gibi arkadaşım postalarsa bana, gift derse, "bu gift diil" deme ihtimalleri oluyor mu? gift olduğunda nasıl belirliyorlar tutarın 15o avroyu geçip geçemdiğini? bence bu da ilginç bişi. netleştirirsek bi sürü insan için faydalı bilgiler olabilir. şahsen çakal esnaflar tarafından düzülmekten yorulmuş bi insanım.
  • radioheadbanger  (08.02.10 18:43:00 ~ 18:45:41) 
ya gift olayında iş bi bakıma şansa kalıyor.
bir kere üzerinde kesinlikle fatura olmaması lazım
150yi geçip geçmediğine bakılmıyor ancak
gümrük memurunun o günki ruh haline de bağlı
yani adamın her şeyi incelme yetkisi olduğu için paketi falan büyük görüp böyle hediye mi olur neymiş bu diyebilir..
acıksası ben şu ana kadar yaptığım alışverişlere dayanarak söyleyebilirim ki bu işin rutini, kesini yok.
  • wetu  (08.02.10 19:26:06) 
amerikadaniste bana neudugu belirsiz bir yer gibi geliyor alternatif olarak dhl in borderlinx hizmetini deneyebilirsin hem eline ulasmasi daha garanti gibi

www.borderlinx.com
  • thefin  (08.02.10 19:33:48) 
bu takılır. boşuna istemeyin. arkadaşımın 1 tane ps3 oyunu hala gümrükte bekliyor. elektronik olunca fiyat sınırına falan bakmıyorlar pek.


  • jeanne hebuterne  (09.02.10 05:02:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.