[]

Dün gece kaza yaptık :(

Dün Bursa’dan İstanbul’a gelirken otobana bağlanan viraja normal bir hızla (50 ile) girdik. Ne olduğunu anlamadık ama araba birden yalpalamaya başladı. Öyle ki yolun bir sağına bir soluna gidiyor. Ani fren de yapmadık, direksiyonu da olabildiğince sabit tuttuk. Ama araba kendini bir türlü toparlamadı ve bariyerlere çarptık. Arabanın önü dağıldı. Çok şükür ki kimseye birşey olmadı. Geçen hafta kış lastiklerimizi de takmıştık. Sizce neden böyle olmuş olabilir? Yola birşey mi dökülmüştür yoksa arabadan kaynaklanan birşey olabilir mi?




 
iki şey de olabilir. kış lastiğinin de %100 garantisi yok ki. ben de fi tarihinde Bakırköy tarafından sahil yoluna bağlanırken viraja yavaş girmeme rağmen araba sağa dönmek yerine dümdüz devam ederek bariyere çarpmıştı. jant yamultmuştum :)


  • silah taciri  (18.12.17 10:51:25) 
Araçta esp var mı


  • kompisko  (18.12.17 11:17:04) 
Geçmiş olsun, o kavisli bağlantılarda çok sık kaza oluyor gerçekten.

Araçta Esp vardır diye tahmin ediyorum ki 50 km/s hızda dediğiniz yalpalamayı çok rahat abzorbe edebilmesi lazımdı. Demek ki araç veya yol kaynaklı ekstra bir durum var.
  • onemoremile  (18.12.17 11:21:29) 
Geçmiş olsun. Büyük olasılıkla gizli buzlanma. Geçtiğiniz yer köprü, bağlantı yolu filansa, bu tip yerler daha çabuk buzlanıyor. Özellikler geceleri çok dikkatli olmak lazım.


  • battal gemalmaz  (18.12.17 11:40:17) 
Çok teşekkürler. Tesellimiz kimseye birşey olmamış olması. Siz söyleyince farkettim. Aklıma da gelmemişti önceden. Araçta sanırım Esp yok. 2012 seat 1.2 otomatik benzinli. Biraz araştırdım. Anladığım kadarıyla Esp standart değilmiş onlarda. Demek ki arabayı değiştirmek gerek :(.


  • mithrilfender  (18.12.17 11:40:51) 
çok geçmiş olsun. aracı en son ne zaman tamir veya bakıma götürdünüz? bakımını nerede yaptırdınız? tekerlekleri kim değiştirdi.
sanıyorum tekerleklerin bağlantısında bir sorun var. bakım sırasında iyi sıkılmamış mekanik aksamlardan gevşeme yapmış olabilirler.

  • dedim dedim de kime dedim  (18.12.17 11:47:04) 
Geçen hafta kış lastiklerini taktırdık. Bakım yaptıralı bayağı oldu. Serviste lastik bağlantılarını da kontrol ettireyim o zaman.


  • mithrilfender  (18.12.17 11:49:24) 
esp


  • kleider  (18.12.17 12:09:01) 
Geçmiş olsun.

Gizli buzlanma ya da yola yağ veya mazot dökülmesi, başka açıklaması olmaz.
  • John Bloor  (18.12.17 12:11:08) 
dün oralarda çok gıcık bir yağmur vardı, bir yağdı bir durdu biz de o taraflarda yolculuktaydık. yollar çok kayganlaşmıştır belki. çok geçmiş olsun, önemli olan size bir şey olmaması.


  • ofelia  (18.12.17 12:15:32) 
yukardakilere ek olarak;
yakınlarda deterjan fabrikası gibi oluşumlar varsa yol özellikle ilk yağmurda çok kaygan oluyor.

  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (18.12.17 12:16:09) 
taksiciler kış latikleri 10-15 derecede yağmurda kayıyor der ama ne kadar doğru bilmiyorum. test eden birileri illa vardır. bir araştır istersen.


  • merhum  (18.12.17 13:12:43) 
Gizli buzlanma olamaz, dün bursada lodos vardı, hava oldukça sıcaktı. Muhtemelen yola yağ dökülmüştür.


  • piotr  (18.12.17 13:54:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.