[]

kpss önlisans 95+ ya da ilk 1000'e girmek zor mu? nasıl girilir?

daha önce kpss 2012 liseden 85 ve KPSS 2016 lise'den 87 aldım. ancak bu puanlar atanmaya yetmiyor. zaten kadro da açılmıyor. şimdi aof adaletten mezun olacağım m. kpss önlisans 2018 sinavina gireceğim.
benim genel yeteneğim yani Türkçe matematikte netim 60 soruda 50 civarındayken, genel kültür kısmında cuvalliyorum, sanirim 30 netim vardı. 95+ almak için ne kadar süre calismaliyim? şimdiden baslamak mi gerekir? sinav 2018 kasimda.



 
Sorularının cevabı ölçülebilir değil, kişiye göre değişir.

Yani, ne zaman başlamalısın sorusu tamamen seninle alakalı. ne kadar erken başlasan o kadar iyi gibi dururken, erken başlayıp hızlı kopma olayı da başına gelebileceğinden kendini tanıdıktan sonra optimum süreye sen karar vermelisin.


Güncel bi' örnek vereyim 2016 kpss'ye hazırlanan üniversite öğrencisi bir tanıdığımız okulu bırakıp sınava kapatmıştı ve herşey bittikten sonraki konuşmamızda bu yıldaki bütün günleri sayarsak günde ortalama en az 10 saat çalışmışımdır dedi. Sınav hazırlık döneminde ki sohbetlerimizde o kadar psikopata bağlamıştı ki, sabah hava aydınlanmadan gidiyor yakın bir simitçide başlıyordu çalışmaya kütüphane açılınca da oraya geçiyordu evde kalırsam uyurum diye.

Ve beklediğimin aksine bu arkadaş genel sıralamada ilk 100'de yer alamadı.

bu tür tek sınavlı sistemler artık çözülmüş sistemler olduğu için; fazla tekrara ve şansa ihtiyacın var. Senin çalışma saatlerin buna nasıl izin verecekse o zaman başlayabilirsin. Ama illa bi' sayı istiyorsan da;

memurlar gibi düşün, memur dediğin adamların çoğu aslında operatördür ve onlardan günde sanırım 8 saat çalışmaları bekleniyor. Senden de bu sınavda beklenen şey aslında aynı, günde 8 saate vurdurabilirsen ve bi' talihsizlik olmazsa da yapıştırırsın. o olmadı 4 saat çalıştın diyelim o da olumlu. Önemli olan şey ara vermeden, tekrarı bozmadan çalışmak. çünkü bu sınav ne kadar bildiğini ölçmeyecek, standart bir sıralama sınavı. karşına çıkan bir soru çeşitiyle eğer daha önce karşılaşmadıysan(konu hakkında bilginin pek bi' önemi yok) geçmiş olsun. O yüzden fazla çalışmak fazla soru çeşidi görmek lazım.
  • mete kudur  (18.12.17 10:05:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.