[]

Ayaktaki platin çıkar mı?

Merhaba. Duyurunun doktorlarına bi sorum olacak. Ben 5 ay önce bir trafik kazası geçirdim. Ayak parmaklarım kırıldı ve ameliyat oldum. Platin takıldı. Hâlâ uzun süre ayakta kalamıyorum, çok çabuk yoruluyorum ve yürürken topallıyorum. Ameliyatı kazayı geçirdiğim şehirde oldum. Geçen hafta yaşadığım şehirde bir ortopediste kontrole gittiğimde bana "ayağıma takılan platinlerin çok uzun olduğunu, platinlerin kemikle tam olarak kaynamadığını, sorunun aslında küçük vida şeklindeki platinlerle halledilebileceğini, o platinlerin ayağımda kaldığı sürece bana ağrı yapacağını (ki gerçekten cok ağrı yapıyor), aynı zamanda ayağımda halluks valgus olduğunu, ayağımdaki platinleri çıkarırken halluks valgusu da ameliyat edebileceğini" söyledi.

Şimdi ayağa takılan platin çıkarılabilir mi? Başka bir doktora da görünmeyi de düşünüyorum. Ama sağlık hastalık vs konularda zerre bilgi sahibi olmadığım için önce size bir danışmak istedim. Halluks valgus ameliyatı riskli midir? Sonrasında yürüme konusunda bir sıkıntı yaşar mıyım? Çünkü bu yaz 2 ay yerimden kalkamadım ve tekrar öyle bir yürüyememe olayını kaldırabileceğimi zannetmiyorum. Bu ameliyat zorunlu mu yani? Platin denen şey çıkıyor mu? Çıkmazsa gerçekten ağrı yapar mı sürekli? Yürüme konusunda baya zorluk yaşıyorum. Kırıklarda bu durum normal midir? 5 ay geçti. Hâlâ tam anlamıyla iyileşememiş olmam normal mi?

Teşekkür ediyorum şimdiden.

 
1. platin çıkarılabilir.
2. tüm ameliyatlar risklidir.

  • helenart  (17.12.17 21:03:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.