[]

Anı yaşamak

Çevremdeki insanlar anı yaşamadığımı söylüyor. Genelde işlerimi planlı bir şekilde yaparım. Bir şey yapmadan önce onun bana ne kadar faydası olacağı üzerine düşünüp ona göre yaparım. Ya daha sonra geriye bakıp düşündüğümde pişman olacağım bir şeyse yapmam.

Çevremdekilerin aksine ben de anı yaşadığımı düşünüyorum. Yani yağmurda yürümek olsun, vapurdayken rüzgarı hissetmek olsun vs. bu tarz doğayla iç içe olduğum zamanlarda anı yaşadığımı düşünüyorum. Bunları örnek olarak vermemin nedeni de sürekli olan şeyler olmaması. Yani anı yaşamaktaki an bana göre istenildiğinde içerisinde bulunamayacağın ender şeyler olmalı gibi geliyor.

Gereksiz yere sürekli arkadaşlarımla buluşup konuşmaktan hoşlanmıyorum. Çünkü sık sık buluşunca hem paylaşacak bir şey olmuyor hem de saçma sapan konular konuşulabiliyor. Ben bunu söylediğimde ise sen anı yaşamıyorsun halbuki ne güzel arkadaşlarınla birlikte vakit geçiriyorsun diyorlar.

Sizin için anı yaşamak nedir?

 
Çevrendekiler bol keseden atıyorlar. Gittiğin yol doğru kulak asma bence.


  • delicevat  (17.12.17 18:49:55) 
Spontane, rastgele gerçekleşen aptalca aktiviteleri bazı insanlar anı yaşamak diye değerlendiriyor. Bense o tür durumlarda kendimi dünyadaki varlığımı sorgularken buluyorum. Seninki de böyle bir şey herhalde. Ne güzel kendini de eğlendiriyormuşsun. Bakma başkasının sözüne.


  • i ve been mistreated  (17.12.17 18:51:25) 
@i ve been mistreated benzer sorgulamayı ben de yapıyorum. hatta şu anda bu saçma muhabbeti etmek yerine şunu yapıyor olabilirdim diye düşünmeye başlıyorum.


  • mr sherlock  (17.12.17 18:57:16) 
ben misal bunu yapmaya çalışan biriyim çünkü sürekli geleceği düşünüyorum, plan yapıyorum vs vs.
benimki fazla, sizinkisi normal. kafanıza takmayın.
ben bundan 1 sene sonrasını düşünen bir adamım :)
  • logisticsmanager  (17.12.17 19:15:26) 
Benim için;
anı yaşamak, aklına eseni yapmak, hayduru huyduru yaşamak, sadece hoşuna gideni yapmak demek değil.
Anı yaşamak farkındalıkla ilgili bir durum. Yaşadığın her anın farkına vararak farkında olarak yaşamak demek.
Hayat iyileriyle kötüleriyle, acısıyla tatlısıyla, hoşumuza gideniyle gitmeyeniyle vs bir bütün. Yaşadığın her neyse onu anlayıp kabul ederek yaşamak. Ötelemeden, yok saymadan, inkar etmeden, sıkı sıkıya yapışmadan vs. vs. olduğu o an içinde onu yaşamak.

Senin uygulamanda yanlış görmüyorum. Arkadaşlarınla sık sık birlikte olmak hoşuna gitmiyorsa doğru seçim, hoşuna gittiği halde salt faydacı bakış açısıyla bakıp ileriye dönük fayda için arkadaşlarınla geçireceğin zamanlardan feragat ediyorsan anı değil ileri bir zaman için yaşıyorsun. O ileriyi düşünme hiç bitmezse ( genelde bitmez) totalde anı yani hayatı kaçırmış olursun. Geleceği düşünmek, geleceğe yatırım yapmak elbette çok önemli ama dengeyi kaçırmadan. "Şimdi" bir daha yaşanmayacak. Tadını çıkara çıkara gitmek lazım.

Bir de; hayattan tat almak için ender yaşadığımız şeylerin olmasını beklemek gerekmiyor. Her anın tadını alarak yaşayabiliriz.
Bu konuda About Time filmini tavsiye ederim. Anın farkına vararak yaşamayı son kısmında güzel anlatmış.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (17.12.17 19:58:29 ~ 23:55:41) 
Onların anı yaşamaktan anladıkları galiba uyum sağlamak. O anda onlar geyik yapıyorlarsa sen de geyik yapmalısın gibi bir ifade olmuş o. Halbuki mecbur değilsin, kendi vaktini istediğin gibi değerlendirirsin, bu da senin anı yaşayış tarzındır. Yani onlar aslında anı yaşamayı değil onlara uyum sağlamayışını söylüyorlar ama yanlış konuşuyorlar.


  • yaren  (17.12.17 20:31:50) 
Burada çok yanlış yorumlanıyor bence. Anda olmak daha çok farkındalık demek. Her zaman pozitif olmalısın, üzülmemelisin, her şeyi yapabilmelisin, bu çok eğlenceli neden yapmıyorsun ki gibi şeyler canlıyor insanların gözünde. Geleceği düşünebilirsin, geçmişe üzülebilirsin önemli olan duygularını yaşayıp orada bırakmak. Karalar bağlamadığın sürece bir sorun yok. Anda olucam diye sorunlarını halı altına süpürür gibi bilinçaltına gönderiyorlar ama sorun orada duruyor hala. Her duyguyu yaşabilmek önemli.


  • jazzabel  (17.12.17 23:47:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.