[]

maaşım çok mu düşük?

farkı departmanlarda olmak üzere toplam 5 yıllık iş deneyimim var, lisans mezunuyum, ingilizce biliyorum ve istanbul’da yaşıyorum.

iş arama sürecim uzayınca mecburen maaş beklentimi düşürdüm ve tık diye iş buldum.

iş görüşmesinde maaş beklentimi sormuşlardı 2300-2800 tl demiştim, hayatta kalabilmen için ne kadar lazım diyince 2200 demiştim. bir süre sonra arayıp 2100+agi olarak iş teklifi yaptılar ve kabul ettim mecburen. sonradan pişman oldum tabi de başka seçeneğim yoktu.

şuan bu maaşla özel bir havayolu firmasının genel müdürlüğünde satın alma uzmanı olarak çalışıyorum, 5 ay oldu ve ilk günden beri maaş konusu kafamı karıştırıyor acaba bedavaya mı çalışıyorum diye(ki öyle). işten çıkmak da istemiyorum çünkü kurumsal bir yer, birkaç yıl çalışırsam istediğim yerde iş bulurum diye düşünüyorum.

moralim günden güne bozuluyor, maaş beklediğimden daha mı yerlerde yoksa başlangıç için normal mi? bu arada bu departmandaki ilk iş deneyimim ama ilk 1 aydan sonra müdür benden çok memnun olduğunu ve beklediğinden iyi iş yaptığımı söyledi.

 
İstanbul'da yaşayan ve çalışan biri için bu maaşla ancak hayatta kalınır. Ben, yaşım ilerlemesine rağmen, hala lisanstayım ve başlangıç maaşımın 3000 TL'nin altında olacağı gerçeğinden çok çekiniyorum. Meslek hayatına girince yaşam standartlarımı düşürecek olmak (aslında standart demeyelim de beklentileri karşılamayacak diyelim) çok kötü bir şey.

Özetle, bence İstanbul'da lisans mezunu birinin 2500 lira altında çalışması büyük bir haksızlık.
  • g man  (17.12.17 14:48:49) 
avanta ye


  • kveldulv  (17.12.17 14:48:54) 
o pozisyonun araligi nasildir bilmiyorum ama ilk paragraftaki ozelliklerine gore bence az aliyorsun


  • jedilance  (17.12.17 14:49:35) 
Bir işe girince en az 2 yıl orada çalışmanız tavsiye ediliyor. Diğer türlü sonraki is basvurularinizda olumsuz bir referans oluyormus.


  • ovungec zeus  (17.12.17 14:52:30) 
maaş düşük ama kurumsal bir yerse ve bu maaş sizi çok zorlamıyorsa biraz daha deneyim edinip sabredin. orada yeteri kadar öğrendikten sonra iş aramaya başlarsınız, bulunca çıkarsınız.


  • dedimmidemedimmi  (17.12.17 15:05:00) 
Normal.


  • mahone  (17.12.17 15:17:06) 
bakış açını "maaşım işimi görüyor mu" şeklinde değiştirmen gerekir.
iş bulamasaydın muhtemelen ya birilerine yük olacaktın ya da içeri girecektin. üstelik iş hayatından uzak kaldıkça iş bulma olasılığın da düşecekti.
sen mantıklı olanı yapmışsın. yaşın da 30'un altında anladığım kadarı ile, biraz dişini sık.
  • patty duke  (17.12.17 15:22:30) 
5 yıllık deneyim için düşükmüş.


  • aquarium  (17.12.17 15:35:34) 
Biraz sabırla çalışmaya devam et. Madem kurumsal ve sana referans olabilecek bir firma, bu senin için avantaj. Çalışabildiğin kadar çalıştıktan sonra cv'ne yazar ve çalışırken farlı yerlere başvurursun. Sana bilgi düzeyine, işini ne kadar iyi bildiğine göre daha iyi maaşlar verecek firmalar muhakkak olacak. Bu işler bu şekilde oluyor. Bir de maaş konusu çalıştığın sürece hep olacak ve hep bu kıyaslama ile yaşayacaksın. Bundan kurtul ama ömür boyu da razı olma. Ailenin yanında yaşıyorsan normal, seni götürür yani.


  • va  (17.12.17 15:56:42) 
Maaş düşük işten ayrılmadan başka işler bakın, ingilizceniz varsa eğer rahatlıkla iş bulabileceğinizi düşünüyorum


  • goodyes  (17.12.17 16:10:20) 
Burada çalışırken iş aramaya devam et,işe ilk başlanılan maaş çok önemli,yapılacak zamlar o maaşa göre artacak.5 yıllık bir tecrübeye de çok az veriyorlar gerçekten,kurumsallığa da bence takılma.Başka yer bulup gitmeden önce de müdürüne maaşının yetmediğini,biraz iyileştirme istediğini söyle,eğer kabul ederse aynı yerde devam da edebilirsin.


  • essoist  (17.12.17 16:31:40) 
Ee tabii ki de az, o maaşla deneyim var diyerek çalışmak saçmalıktan başka birşey değil. Nasıl üzülüpmeyipte çalışmaya devam ediyorsunuz hayret. Garson olsan, mavi jean'de falan çalışsan ekstra primlerle daha fazla kazanırsın. Birkaç yıl dayanırsam demişsin de,birkaç yıla sıkıntıdan saçlarında beyazlar çoğalacak ya da dökülmeler artacak.


  • faraton  (17.12.17 17:13:20) 
senin mezun olduğun bölüm mezunları benzer yıl deneyiminde ne kadar maaş alıyorlar? onlar 3000 alıyor da sen 2000 alıyorsan maaşın düşüktür. ona göre düşünmek lazım herhalde


  • burya  (17.12.17 17:17:37) 
Çok düşük bence. Asgari ücretten az biraz fazla


  • graupel  (17.12.17 17:28:47) 
ben şu an yurtdışında çalışıyorum, maaşım iyi (saatlik ücret aldığımdan fazla mesai vs çok artıyor) ama işten hiç hoşlanmıyorum, beni sıkıyor ve 2 sene sonra yapmak istediğim bir iş değil. 3 aydır çalışıyorum ve siz de olduğu gibi müdürüm çok memnun, sürekli övüyor, daha sorumluluklu işler vermek istediğini söylüyor vs.
ama bunlar beni doyurmuyor, çünkü yapmak istediğim ve beni mutlu eden şey bu değil. haliyle salı günü sözleşmemi uzatmamak istediğimi söyleyeceğim.

sizinle aynı sebepten olmasa da cvnizde kötü durur vs gibi işleri düşünmeyin, 5 yıllık deneyimli birisiniz, yeni mezun değil. eğer bir sebebiniz varsa hiçbir firma neden bıraktın ettin demez. ek olarak performans vs olaylarında da, müdürünüz istese yarın sizi kovabilir, firma masanıza ekmek koymuyor, sizden emeğinizi ucuza satın alıyor.

iş bakın ve yeni iş bulun.ben sizinle benzer pozisyonda (planlama), izmir'de yeni mezun 2250tlye çalışıyordum 2016'da. istanbulda bu para "ölme ama yaşama da. hayatta kal" demek.

ps.çalıştığım firma fortune, forbes top 50 firmalardan. bana da "bari en az 1 sene çalış" diyenler oluyor. mutlu olmadığınız işte çalışmak bırakın 1 sene 2 ay bile fazla. türkiye olduğu için işi bırakın diyemeyeceğim ama iş arayın kesinlikle.
  • logisticsmanager  (17.12.17 18:13:39 ~ 18:16:12) 
teşekkürler cevaplar için, bu arada belirtmeyi unutmuşum özel sağlık sigortası, indirimli uçak bileti, servis ve yemek gibi temel ve yan haklar var. arada firmalardan gelen hediyeler de oluyor. müdürümüz çok iyi birisi, iş yoğun değil. stres sıfır ve haftasonu çalışmıyoruz.


  • derdim büyük  (17.12.17 18:22:22) 
Ileride yukselir mi bilmem ama dusuk maas. Ama genel olarak degerlendirirsek calismaya devam ederdim yerinde olsam.


  • stavro  (17.12.17 19:01:45 ~ 19:02:38) 
maaştan hangi özel havayolu firması olduğunu tahmin edebiliyorum, iibf mezunu musunuz bilmiyorum ama mühendislik mezunları için de aynı maaşı öneriyorlar. ben bu tahmin ettiğim yerde staj yaptım, o zaman da bu kadar veriyorlardı, pek de bir artış da olmuyor.

sizin içinse; başlangıç için de düşük ne yazık ki.

esasen maaştan ziyade "hayatta kalabilmen için ne kadar lazım" sorusu çok kötü yahu.
  • yaraticinick  (17.12.17 19:19:39) 
yaratıcınick+1

kuru ekmek soğan 3 öğün yesen kaç para istersin?

ne kadar ayıp şeyler bunlar. sonra zorlu gibi adamlar da "çalışacak adam (köle) bulamıyoruz ühüh :(" diye dolaşıyor
  • logisticsmanager  (17.12.17 19:24:54) 
Ne yazik ki o firmada daha sonra da degismeyecek bu durum. Ben olsam is bakarim ve 1 yili doldurunca kacarim.


  • rusyalı kozmonot  (17.12.17 19:42:09) 
maaş düşük ama stressiz ve iyi yöneticilerle çalışıyorsan devam et, bu süreçte iş bak. tecrüben var, dilin de var, muhakkak daha iyi maaşlara iş bulursun.


  • soft  (17.12.17 20:19:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.