[]

yüksek lisans, tecil vs.

Halihazırda çalışmakta olup, salt tecil amaçlı yüksek lisans yapan bir tek ben değilimdir herhalde diyerekten başlıyorum:

Malum, yüksek lisansımın süresi bu dönem sonunda bitiyor ve yeni bir yer bulmam lazım. Gelgelelim, tezsiz yüksek lisans programlarına bakıyorum ve devlet bile olsa dönemlik 3900TL + ders başına 300 TL gibi çılgın rakamlar gördüm. Ben hiç böyle para falan vermedim. Kim bu kadar kazanıyor da bir yandan bedelliye para biriktirip bir taraftan da buralara bu kadar para verebiliyor lan?! Sonunda diploma verecek olsalar belki diyeceğim ama o da yok.

Sorum şu; daha geçen sene Ankara'da yaşayan bir elemandan duymuştum tezsiz yüksek lisans yaptığını çok çok çok (belki yarısı bile değil) daha az bir fiyata. Maalesef, numarasını vs kaybettiğim için ona ulaşamıyorum neresi olduğunu öğrenmek için.

Siz nerelerde yapıyorsunuz ve ne kadar ödüyorsunuz/ödediniz?

 
Pampa devlet üniversitelerinde 1500-2000 bandına kaydını yaptır tezsize, sonra karışma. Diger dönemler ödemene gerek yok. Ha tezli için ales ve ortalaman iyiyse onlara başvur mulakata gir kazan 3 yıl atsın.


  • karacigerim vur kadehlere  (17.12.17 02:41:26) 
Yav iyi de ben mi bulamıyorum, nerede bu 1500'lükler? Mesela Gazi'nin tezsiz 1-2 programına baktım, yukarıda bahsettiğim rakamları istiyorlar.

Ortalamam da iyi, ama bu aralar çok yoğun bir dönem olacak; ne referans mektubu toparlayabilmem ne de mülakata gitmem mümkün.

1500'den kasıt, dönemlik, değil mi?
  • skooma  (17.12.17 02:44:31 ~ 10:53:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.