[]

kirilan plastik kasnak tamiri

bu kadar zor olmamali di mi? elimizde annemin cok sevdigi bir blender var. su parcasasi ortadan ikiye kirik;

encrypted-tbn0.gstatic.com

eski bir blender oldugu icin internette bulamadik. bunu nasil guzelce yapistiririz yav?

japon yapistiricisi olmuyor, cok sert. en ufak esneklikte yapisan yerden tekrar kiriliyor. 2 plastigi yapistirmak icin ne kullanmak lazim?

 
eğer gıda ile temas etmiyorsa en temiz yöntemler şöyle;

1-yapı malzemeleri satan yerden 1 adet epoksi yapıştırıcı alıyorsunuz. Bunlar iki malzemenin karıştırılmasıyla oluşturulur. Tek tüpte satılan epoksi diye geçenlerden uzak durun. Önce birini sonra diğerini belirtilen oranda sıkıp bir çubukla karıştırıp iki parçaya da sürmeniz lazım.

2-hala kırılıyorsa yenisini basmanız lazım. Manevi bir değeri falan varsa diye ekliyorum bunu. Bir tane çevrimiçi 3B tasarım programı ile parçanın ölçülerini alıp modelleyin. Modeli tam ölçülerinde olacak şekilde belirtip bir 3B baskı stüdyosundan bastırın.

Birinci yöntem 30 lira gibi bir şey, ikinci yöntem ise parça büyüklüğüne bağlı olarak aşağı yukarı aynı fiyatlara denk gelir diye düşünüyorum. Tabi içinde biraz modelleme bilgisi gereksinimi var.
  • sulphur  (16.12.17 22:30:16) 
plastik dişli çeken tornacılar var onlar da yapabilir yakınlarda küçük sanayi gibi yerler varsa bi bakın


  • synch  (16.12.17 23:58:51) 
Bu anladığım kadarıyla gücü ve Torku ileten bir parça. Çift komponentli yapıştırıcı yapıştırır diyeceğim ama baskı veya zor görürse tekrardan kırılabilir. @sulphurun dediği çok mantıklı. Eğer iyi bir malzeme olursa olur. Ama synchnin dediği daha mantıklı. Fakat onu yapsalar da 50 lira para istemezler. Ayrıca sen taktın olmadı gidip götürsen sorumluluk da almazlar. Tornacı değilim ama çalıştığım kadarıyla durum bu. Hatta kestamid malzemesinden yaparsan da çok dayanır.


  • ceyhan prensi adana  (17.12.17 20:44:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.