[]

istanbulda otomobille işe gidip gelmek

hiç umduğum gibi değilmiş. altı üstü 20 km yolu 1,5 saatte gidiyorum akşamları. hadi benimki yine iyi. her akşam 3 saat trafik çeken arkadaşım var. evini de taşıyamaz çünkü çalıştığı muhitte kiralar deli gibi.

sahada çalışılan bir işe başladım ve işi isteme sebeplerimden biri de şirket aracıydı. masrafı yok, yakıt beleş ne gezer tozarım diyordum da kazın ayağı öyle değilmiş. hafta içi evden işe işten eve gidiyorsun, başka bir şeye hal kalmıyor. yeminle metrobüsü özledim. hem hızlı gidiyordum, hem kitabımı okuyordum.

velhasılıkelam kaskosuydu, bakımıydı, vergisiydi, dünyanın en pahalı yakıtıydı derken bu kadar masrafı olan otomobile insanların bu denli düşkün olması artık daha da şaşırtıcı geliyor bana. toplu taşıma da leş doğrudur lakin otomobil almanın, yürütmenin maliyeti deli gibi. üstüne de trafik stresi. birkaç düzenleme ve denetimle iyileşebilecek alanlarda dahi öyle boşvermişlik var ki kafayı yiyorsun.

siz ne diyorsunuz bu otomobil sevdasına?

 
522st'yi kullandığım zamanları düşünüyorum sonra depoyu fulle ağabey diyorum.


  • sulphur  (16.12.17 21:50:00) 
mesai saatlerinde toplu ulaşım daima bir tık öndedir bende ne kadar kötü olursa olsun şöför çeker trafik derdini ben müzik dinler hayallere dalarım. metrobüs vs stresi şöför koltuğundaki trafik stresinden daha az.


  • basond  (16.12.17 21:50:31) 
sapıklık.
bugün sınav mınav bir şey varmış. evden çıkıp bir simit alıp geleyim dedim, yürüyecek kaldırım kalmamış. dağın başı olsa anlarım da moda ya gelmek için toplu taşıma alternatifi baya bol. kimse kıçından taviz vermek istemiyor, devlete çalışıyor böylece.

  • angelofdeath  (16.12.17 21:53:17) 
Alman milli takımı bile metro kullanıyor yeri gelince.

www.youtube.com

Bu adamların her birinin en son model arabayı alacak parası vardır eminim ama toplu taşımayı kullanmayı biliyorlar. Bu ulaşım ağı gelişmiş olan ülkelerde görülen bir durum. Türkiye henüz bu yeterlilikte değil. O yüzden insanlar rezil olmamak için araba alıyorlar ve o süreye katlanıyorlar. Çok sıkıntı çekmediğiniz bir güzergah kullanıyorsanız toplu taşıma daha uygun.
  • dissendium  (16.12.17 21:53:36) 
o trafiği yaratanların çok büyük kısmı siizn gibi kiralık şirket aracı kullananlar. sabah köprü trafiğinde araçların plakalıklarına bakın 10 araçtan kaçında rent firmasının ismi yazıyor. şirketler artık müdür satışçı pazarlamacı kim varsa araba veriyorlar


  • oscar  (16.12.17 22:03:13) 
millet keyfinden feragat etmek istemiyor :)


  • tabudeviren  (16.12.17 22:06:32) 
evi isin yakinina tasidim.10 dk suruyor. hayat kalitesi arttirma listesinin ilk sirasinda bu var bence.


  • imnotsureabout  (16.12.17 23:03:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.