[]

Şahsi Mülke Yabancı Oto Park Etme Sorunu

Oturduğumuz Apartman bize ait. Şahsi malımız. 3 Katlı, 3 daire var. Yan tarafında yine bize ait ince uzun 3-4 arabalık park yeri var. İlk katta biz oturuyoruz, orta katta kiracı, en üst kat boş. Kiracının arabası yok. Dolayısıyla park yerini tamamen biz kullanıyoruz.

Buraya yabancı araçlar gelip park ediyor. Üzerine hiçbir not, numara yazmadan gelip park edip gitmiş bir tanesi. En uca park ettiği için kendi aracımı sokamıyorum. Çevre binalara sordurdum kimse tanımıyor. Polisi aradım, sahibine ulaşmaya çalışıyorlar ancak nafile! Arkasına kaldırıma park ettim ben de. Çıkmak için beni bulmak zorunda ama 1 hafta çıkarmıcam azimliyim.

Bunun yanı sıra hukuki olarak ne yapabilirim? Başka birinin şahsi arazisine park etmenin herhangi bir cezası var mı?

 
çekici çağırıp çektirin. özel mülke tecavüz sonuç olarak, hak iddia edemez.
özel mülk olduğuna dair bir tabela yaptırmanızda fayda var.

  • angelofdeath  (15.12.17 23:18:32) 
Park etme aracın çekilir tarzı bir tabela yaptırabilirsiniz. Faydası olur.


  • lana del rey  (15.12.17 23:30:15) 
gereksiz sinir yapiyorsun kendine,degmeyecek bir is.adam isteyerek istemeyerek arabayi koymus,sende pesine durmusun iste.eninde sonunda gelecek,iki dakika yer degistirirsiniz.sen polisi ara,millete sor et.bu kadar efor sarfettigine degmez,

Bedava yasana bedava olunen bir ulke burasi al bak bir ornegi

www.sabah.com.tr
  • duptıs  (15.12.17 23:49:06) 
adam bunu düzenli mi yapıyor ? ilk defa bunu yaptıysa sşz bşr doktora görünün. ha farklı farklı arabalar bunu yapıyor ise, şahsi park yeridir pak edilemz yazın, ya da otomatik bariyer koyun çok bir şey tutmaz ya da zincir çekin.

bunun için kendiizi üzmeye değer mi
  • oscar  (15.12.17 23:58:47) 
www.egsalarm.com

şöyle bişey koyun otoparkın girişine en ucuz yollu böyle çözersiniz.
bunun bi üst modeli kumandalı otopark kapısı.
  • yuto  (16.12.17 00:00:16) 
otoparkının sınırlarını ciz.
icine ve giriş çıkışına parkeden çektirilir de.

  • herhaltibiliyoring  (16.12.17 00:01:54) 
Çekici çağr çektirir. Burada “boşuna olay yapıyorsun,” diyenlere hiç aldırma. Herkes haddini, sınırını, özgürlüklerini ve özgürlüklerinin nerede bittiğini bilmek zorunda. Sallaya sallaya ülkeyi bitirdiniz be. Aymazlık, boşvermişlik, araızlık tavan yaptı ülkede.

Not: bu dediklerim senin o park alanının sana ait olduğunu belirten bir levha/yazı koyduğun varsayılarak yazıldı. Elalem müneccim değil; bilemez kim nereye sahip diye.
  • sen git ben geliyorum  (16.12.17 00:21:25) 
bu şekilde yorum yapan arkadaşlara söyleyeyim, bunun için canımı boşuna sıkmıyorum. doktora görünmeye de ihtiyacım yok. sadece insanların başkalarının hakkına bu derece pervasızca tecavüz edebilme hakkını kendilerinde görüyor olmalarına deliriyorum. olay nedeniyle, benim yerime park edildiği için ben aracımı bir yere sokamadım. aracımı bir yere sokamadığım için (2km yarı çapında hiçbir yerde park yeri mevcut değil) arabanın başında kaldırımda 2,5 - 3 saat beklemek zorunda kaldım. devamlı aynı kişi park etmiyor, ancak çok sık bu durumla karşılaşıyoruz. zincir yaptırdık, zinciri çalmışlar. demir yaptırdık, kilidi söküldü 2 hafta içinde. bariyer yaptıracağım en aşağı 3-4 bin lira istiyorlar.

neyse, arabamı bu aracın önüne kaldırıma çektim. içinde bekledim. 5 kadın bir adam 3 saat sonra taksiden indiler. bulunduğumuz yere 3-4 km mesafedeki bir restorana gitmişler. yani gelip araçlarını benim otoparka koyup taksiyle yemeğe gitmişler :) hepsinin kafası güzel. aramızda geçen diyaloğu yazıyorum: adam=a, ben=b, kadınlar=k1,k2,k3


a:(cama vurarak) izin verirseniz aracı çıkaracağım.
b: üzgünüm, izin vermiyorum. benim şahsi mülküme park ettiniz. 3 saattir aracımı içeri sokmak için sizi bekliyorum. sizi polise şikayet ettim. yarın sabah gelip aracınızı çekecekler, siz de gidip otoparktan alabilirsiniz. isterseniz size bir taksi çağırayım.
a: (alkollü) offff ama siz anlayışlı bir beysiniz!
k1: ama ya hiç boş yer yoktu.
b: hanımefendi, lütfen boş yer olmaması bir bahane mi? ben sizin salonunuza gelip oturuyor muyum?
a: offf çok özür dileriz hanımlar bi hata yapmış. siz anlayışlı bir beysiniz. bi kahve içelim
b: ne münasebet beyefendi, siz nasıl başkasını zora sokmak hususunda bu kadar pervasız olabiliyorsunuz.
a: yer yoktu beyefendi. özür diledik işte. burası boştu.
b: yahu bizim en üst katta boş, o halde boş buldunuz diye hiç sormadan getirin eşyalarınızı koyun. bu nasıl bir mantık rica ederim.
a: siz anlayışlı bir beysiniz. offff. çok özür dileriz
k2: özür diledik ama..
k3: (ağır teyze) boş yer yoktu teyzecim. valla özür dileriz.
k4: nurtencim hadi görüşürüz ben kaçıyorum.
k1: anne bekle geliyorum ben
a: beyefendi özür dileriz siz valla çok anlayışlı bir beysiniz. offf.valla bi kahve içelim.
b: (hasbinallah) (araba çekilir) yani gerçekten lütfen en azından bundan sonra bir not bırakın, telefon bırakın arabanın üstünde. bakın orada yazıyor apt. otolarına aittir diyor. lütfen. bakın bunca saattir burda sizi beklemek zorunda kaldım. eşimle çocuğumla geçireceğim vakitten oldum. lütfen.
k1: ay ben sola gidicem, ay sola sola...ben çıkayım siz girin.
b: hasbinallah....iyi akşamlar.
a: iyi akşamlar çok özür dileriz. çok özür dileriz. hohhh
  • asethuan  (16.12.17 01:37:05 ~ 01:42:28) 
bizim binada da sadece biz parkediyoruz otoparka. eskiden sokaktakiler sürekli otoparkın önüne parkederdi. bir de aracımız otoparkta iken, gelir dayardı arabayı. babam ters adamdır. bir kaç tanesiyle tartıştı. şükür ki daha park eden yok. he bir de çözüm olarak otoparkın önüne 2 tane zeytin tenekelerinden duba yaptık. içine doldurduk betonu, taşımak için de tutacak şeklinde demir koyduk. aktif bir otopark olduğu belli olsun diye.


  • sylr  (16.12.17 01:38:55) 
@acemi, okuması varsa ki ehliyet almışsa vardır diye tahmin ediyorum. hani ehliyet için sınav yapıyorlar, motor - ilkyardım - trafik vs. en azından duvarda yazan"falanca apt. otolarına aittir, yabancı araçların park etmeleri yasaktır" yazısını okuyabilecek kadar vardır. ha işi daha felsefik düzeyde, "ohooo her yazana inansak işimiz var kardeşim, ne malum adamın şahsi otoparkı olduğunu, önüne gelen her şeyi yazıyor zaten. hem müneccim miyim ben? bana ne ya koyayım arabamı, en uca koyayım ki arkama da kimse gelmesin" şeklinde ele aldıysa bilemiyorum


  • asethuan  (16.12.17 02:20:18) 
çekici getir çektir diyen arkadaşlar için; bu arada çekici öyle kolay gelmiyor. özel mülk olduğu için, "falanca apt park etmek yasaktır" vs yazması yetmiyor çektirmek için. polis gelecek, mülk tapularına bakılacak, şikayet olacak. vs vs vs


  • asethuan  (16.12.17 02:22:19) 
mahalle ne nezihlikte bilmiyorum ama zincirle demirin kilidinin çalınması değnekçi işi olabilir gibi geldi, siz her halükarda polis çağırıp o külfete katlanıp çektirin derim, zira bu öküzler bariyere de zarar verebilir.

geçmiş olsun :/
  • yuto  (16.12.17 03:51:05 ~ 03:51:20) 
3-4 bin lirayı dert etmişsin ama hukuki yola taşırsan belki de daha fazla cebinden çıkacak, uğraşacaksın, konu uzadıkça uzayacak ve sinirlerin daha fazla bozulacak, sonuç alamazsan daha da üzüleceksin. Haklısın ama bu kadar takılıp sinirlerini yıpratma. Otomatik kapı bariyer bir şey yaptır bitsin kafan rahat olsun sürekli.


  • jazzabel  (16.12.17 04:11:16) 
yatar kalkar park bariyer idiye araştırırsan bir şeyler bulabilirsin hocam. Ben de memleketteki evin önüne bunlardan düşünüyorum. 2 araba yan yana sığabiliyor. Herkes işe gidince, okullar bölgesinin yanında bulunan evin önü otoparktan farksız oluyor. Saat beşe kadar kalan araba yüzünden de park edemiyor babam, amcam ben ve evde oturan herkes. Biz başka yere koyuyoruz araba akşam gidiyor ama sabah sat yedide aynı araba bir daha geliyor. Bunlardan taktıracağım ben de ilk fırsatta.


  • ceyhan prensi adana  (16.12.17 11:37:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.