[]

bankacı olur musunuz?

şubede klasik memur görevi. kafamda deli sorular.

banka, iş bankası


 
Olmam(mecbur değilsem)


  • cemiyetin ünlü siması  (15.12.17 22:37:45) 
olurum neden olmayayım. mesai saati belli en azından. erken çıkıyolar. ben 7'de çıkıyordum asudasdf


  • nice tnetennba  (15.12.17 22:41:10) 
olurum, girişin belli çıkışın belli, yatan maaş belli. ne zaman tatile gidiyosun o da belli. iş hayatın düzen içinde, kişisel hayatını da geri kalan zamanında istediğin gibi konumlandır, mis gibi iş. şimdiki aklım olsa bankacı olurdum.


  • evde liyakat kalmamis  (15.12.17 22:49:27) 
Tanrı korusun......


  • binder dandet  (15.12.17 22:51:06) 
yakın bir dostum yerim ben öyle sistemi deyip yıllanmış kariyerini çöpe atıp istifa etti. şu an buradan uzamanın yollarını arıyor. dışarıdan güzel olabilir, deneyimli birinden fikir almak daha doğru. girişle çıkışla bitmiyor olay.


  • bruceandwayne  (15.12.17 22:51:26) 
diğer bankalarda olacağına burada ol, maaşı artacaktır sonuçta.


  • free bird  (15.12.17 22:55:26) 
internette tüm bilgiler mutsuzluk,baskı,az maaş üzerine. bile bile mutsuzluğa kafa atmak istemiyorum. kendim istatistik okudum. iş bulamayınca zorda kalıp başvurdum ama bi anda sınavı geçip mülakatı geçip belge toplamaya gelince ne yapacağımı bilemedim.


  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (15.12.17 22:57:18) 
olmak istemezdim.


  • pinkpeony  (15.12.17 22:58:40) 
Çok yakın iki arkadaşım (karı kocalar) iş bankasında calisiyor. Kadın olan düz memur, erkek olan bu sene sınav ile yetkili oldu. İş bankası diğer bankalara göre daha devlet kafasında. Is garantileri var, maaş zamanı belli, özel sağlık sigortaları var, tatilleri iyi. Şubeden şubeye rahatlık ya da yoğunluk değişiyor fakat maaşları düşük, sahiden çok düşük. Yukselmeleri de sınavla mümkün oluyor ancak. O sınavı kazanamazsan yıllarca yerinde sayiyorsun. Evlerine giren toplam maaş benim yurtdisindan aldığım bursa denk geliyor nerdeyse ki ben türkiye standartlarindaki öğrencilere göre yüksek burs alıyor olsam da sonuçta hiç calismisligim yok.

Başka bir seçeneğim yoksa çalışırdım ama alternatif varsa önce onu denerdim.

Edit: şimdi okudum da zorda kalıp başvurdum demissiniz, dediğim gibi maaş düşüklüğü hariç imkanlar açısından kötü değil. O yüzden bence girip başlayın; 2 ya da 3 sene sonra yetkilılik sınava girmeye hak kazaniyorsunuz yanlış hatırlamıyorsam, severseniz sınava girip yukselirsiniz yoksa başka iş bakarsınız.
  • fraise  (15.12.17 22:59:31 ~ 23:06:34) 
Kardeş,iş bankası çok saygın bir kurum.Başlangıç için çok çok iyi bir pozisyon denemez ama yükselme imkanların kendini gösterirsen olacaktır.Ben başla derim, işsiz durmaktan iyidir.


  • basubadelmevt  (15.12.17 23:00:53) 
36 ay zorunlu çalışmak zorundayım. vazgeçersem çalışmadığım her ay*150 dolar cezası var. imzayı atmadan önce farklı fikirlere ihtiyacım var.


  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (15.12.17 23:02:52 ~ 23:03:28) 
başka bir alternatifin yoksa, işe ihtiyacın varsa (ki var demekki bu soruyu sormuşsun) gayet de olunur.

bakma burada atıp tutanlara.

internette atıp tutanlara da bakma. kendi iç dünyası bok gibi olanlar, sanki herşey bok gibiymiş gibi yorum yapar. hangi bankacıya sorsan işten memnun değil. herkes kaçmanın yollarını arıyor. falan filan...

maaşın belli, çalışma saatin belli. iş bankasının şartları da ayrıca birçok bankaya göre çok iyi. iznin şaşmaz, tatilin şaşmaz. stres mi? evet stres. stressiz iş varsa söylesin o çok bok atanlar.
  • mahone  (15.12.17 23:04:11) 
asla


  • neo  (15.12.17 23:09:15) 
Mahone çok güzel söylemiş. Tekrarlamak istemedim ama aynı şeyleri söyleyecektim. Girin çalışın işsiz oturup ne yapacaksınız?


  • mutlusismankedi2015  (15.12.17 23:10:02) 
Yeni mezunken bir sene iş bulamadığım için bankada çalışmaya başlamıştım. Evde oturmaktan iyidir. Çalışırken başvurmaya devam edersiniz. Sorun çıkarmadan, iyi niyetle ayrılınca tazminat konusunda da genelde uğraşmıyorlar. Şu ana kadar ayrılıp da tazminat ödeyen tanıdığım hiç olmadı.


  • boyalı kuş  (15.12.17 23:17:28) 
Valla olunur, istenmese de olunur işsizlikten. Ben de Halkbank için girdim sınava mesela. Düz, banka memurluğu için.


  • m e b  (15.12.17 23:18:28) 
Mobilim editleyemiyorum. Bankadan ayrıldıktan bir kaç ay sonra eski yöneticim beni çalıştığı firmaya önermişti. Bankadan ayrıldıktan sonra hiç görüşmememize rağmen hem de. Nereden ne çıkacağı belli olmuyor.


  • boyalı kuş  (15.12.17 23:19:53) 
tabi, işe ihtiyacı olan girsin lakin burdaki düz adamların giriş belli çıkış belli, para da alıyoz hayat çok güzel tırıvırıları gerçeği yansıtmıyor. mobbingten tutta, fazla mesaiye kadar biton abuk durum mevcut. zorundaysan zaten katlanacaksın, yok değilsen zaten üçüncü dördüncü tercihin olur bu iş.


  • bruceandwayne  (15.12.17 23:20:14) 
işsizsen tabii ki ol, işsizlikten iyidir ancak durumun vehametini 3 senelik sözleşme bile gösteriyor. adamlar o kadar emin ki bir süre sonra kaçacak duruma geleceğine, ne olur ne olmaz eşeği sağlam kazığa bağlıyorlar. bankayı geçtim, herhangi bir iş yerine sıfırdan başlayıp 3 sene aynı pozisyonda çalışmak bir başarısızlıktır. her zaman yükselme şansı olmaz ama o zaman da iş değiştirir maaşını arttırırsın. bu devirde kalmadı öyle 3-5 sene aynı şirkette çalışmak, hele ki başlangıç pozisyonları için. sorsan bankacılıkta kariyer var derler, 3 kuruşa sömürülmenin en kolay yolu aslında. yükselme hedefin varsa ya tanıdığın olacak ya da insanların üzerine basa basa yükseleceksin. denetçilik ve bankacılık kadar dışarıdan kurumsal görünen "vahşi" bir çalışma ortamı görmedim ben.

kendini bu mücadeleye hazır hissediyorsundur, azimlisindir; o zaman senin için "fırsat" haline bile dönüşebilir; sadece dışarıdan görüldüğü kadar "sağlıklı" bi ortamı olmadığını belirtmek lazım.
  • Bruce  (15.12.17 23:23:50 ~ 23:24:47) 
@bruceandwayne görüşüne saygı duyuyorum, tartışma başlatma niyetinde değilim fakat düz adamlar? buraya yazanların çoğu bugün anket yapsak özel sektör çalışanı çıkar ve en az yarısı senin saydığından çok daha kötü koşullarda çalışıyordur eminim. ben daha özel sektörde çalışıp mobbing yaşamayan, stres çekmeyen, patronunun kaprisini yutmayan biriyle tanışmadım. üstelik cumartesi de çalışırsın, iş yoğun diye de çalışırsın, patronun canı sıkkındır çıkmana beş dakka kala iş kitler, sürpriz! yine çalışırsın. it gibi köpek gibi çalışırsın. hakkın olan yıllık izni rica minnet alır, hesabına yatacak parayı kuruşu kuruşuna hesaplarsın. kötü yanlarını sayacaksak kusura bakma, sade bankacılar değil tüm çalışanlar mağdur. beğenmeyip bok atmak değil, bir yerden tutunmak gerek.


  • evde liyakat kalmamis  (15.12.17 23:33:42) 
@bruceandwayne düz adam he mi... mobbing sadece bankalarda mı var, dünyadan bihabersiniz. cumartesi yarım gün diye işe gidip full çalıştığım olmuştu. özel günlerde izin mizin hak getire. kimin koşulları daha kötü kıyaslamayın isterseniz. akşam 8'den önce evde olmuyordum.

istifa ettim tabii. kimse bol keseden sallamıyor.
  • nice tnetennba  (15.12.17 23:37:44) 
köprüaltlarında yaşarım daha iyi.


  • khiron  (15.12.17 23:41:28) 
@ elk fikrimce maaşı iyi, garanti iş, giriş çıkış saati belli gibi verilerle işe yaklaşan adam, üzgünüm ama esnaftan farksızdır. düz adam olmak kötü bir şey değil, eleştirdiğim şey bu verilerle sahip olunan işin iyi olduğunu düşünmek. değil işte. gördüğümü, duyduğumu söylüyorum. bende özel sektördeyim, şansınız ve azminiz varsa bu zor ve boktan dönemleri sabrederek aşıyorsunuz. adam yeni işe başlayacak, her şey çok güzel olacak deyip pembe bir tablo mu çizeyim anlamadım.

@nice dostum aynı taraftayız galiba ama sende bir heyecan var. bende bunun doğru olmadığını, ortamın dandik olduğunu ve zorunda ise çekmesi gerektiğini söylüyorum.
  • bruceandwayne  (15.12.17 23:43:51) 
kimse işin en iyisi olduğunu düşünmüyor. eldeki seçenekler ve ülkedeki koşullara bakıldığında, diğerleri kadar rezalet olmayacağını söylüyoruz sadece. arada çok büyük fark var.


  • nice tnetennba  (15.12.17 23:47:12) 
Ben 5 sene bankacılık yaptım geçen sene temelli istifa ettim. Kurtuldum.

Çevremde bankacı olup memnun olan Yok. Olması da mümkün değil.

Baskı, mobbing bitmiyor, bitmez. Bu da stres, mutsuzluk olarak geri dönüyor.

15-20 sene çalışıp müdür olsan üzerinde yine bölge müdürü var. Bölge müdürü olsan üzerinde müdür vs.. baskı üstten alta olduğu için mutlu olmanın yolu yok.

Ha iyi yönleri Yok mu ? Var.
Kurumsal firma. Maaşım yatar mı, SSK ödenir mi? Bayramda çağırırlar mı vs derdin Yok.

Ama artısı eksisine baktığın zaman kesinlikle önermem. Kız istemeye gidince oğlumuz bankacı lafı işe yarar belki ama yapılacak iş değil.
  • Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir  (15.12.17 23:47:22) 
Mobilden editleyemedim.

Aslında beklentilerle alakalı bu.
Sizin için önemli olan iş güvencesi, tatiller vs. İse bankaya kötü denmez.

Tu kaka bi iş değil. Ama bankada adamın ruhunu alıyorlar resmen . Mobbing özel sektörde var denmiş de bankadaki kadar düzenli ve insanı ruh hastası eden mobbing hiç bir iş kolundA Yok.

15 farklı ürünün satışını yükledikleri kıza 13 ünü tutturduğunda diğer ikisi için savunma istemişlerdi.

Bankaya girecekseniz aklınıza ilk şunu sokun : banka içinde kimseye güvenme kimseye sırtını dönme . Banka kadar dedikodu dönen birbirinin arkasından iş çeviren iki yüzlü insanları bulunduran başka yer yoktur.
Fikir alacağınız Kişiler bankada çalışmış kişiler olsun. Bankacılık yapmayan adamın diyeceği laf "gir çalış işsiz durmaktan iyidir" olacaktır.
  • Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir  (15.12.17 23:53:51) 
Kusursuz dostların dort ayagi vardir+1
Şubecilik yapılacak iş değil. Ben şubede olmamama rağmen bugün şu lafı duydum: “irene tam bir bankacı olmuşsun.” (Bu arada karşı taraf bunu hakaret amaçlı söyledi:) )
Daha iyi bir alternatif yok ise yapılır ama ömür geçmez. İnsanlar hasta oluyor.
  • irene  (16.12.17 00:02:06) 
Ziraat bankasına güle oynaya girip şimdi depresyonda olan, kafasını duvarlara vuran iki arkadaşım var. Kaçış yolu arıyorlar. Bunu moral bozmak için söylemedim, içine girmeyi düşündüğünüz sistemin huzur dolu bir sistem olmadığını bir kez daha hatırlatmak için söyledim.

Ancaaak... Ülkenin koşulları belli. Ben de bir sosyal bilimci olarak içinde bulunduğunuz durumu tahmin edebiliyorum. İş Bankası'nda çalışmayayım deseniz, daha iyi bir alternatif bulmanız malesef zor şu piyasada. Maaş deseniz zaten giriş seviyesi her yerde aynı hemen hemen. Ya patron şirketinde mobbinge maruz kalıp düşük maaş alacaksınız ya da kurumsal bir şirkette. İçinde bulunduğunuz durumu değiştirmek için daha iyi bir alternatifiniz yoksa bence kaçırmayın bu işi. Elbette kötü yönleri çoktur ama bu kötülükler hemen hemen tüm kurumlarda, şirketlerde mevcut.

Dilerim pişman olmazsınız vereceğiniz karardan dolayı, şimdiden hayırlı olsun.
  • md11  (16.12.17 02:08:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.