[]

buyukada'da yasamak

suan besiktas'ta oturuyoruz; gecenlerde karsiya mi tasinsam diye bir baslik acmistim, biraz daha bakindim ama bana pek cazip gelmedi cunku buraya kiyasla pek bir artisini goremedim. oyle bos bos gezinirken adalardaki evlere denk geldim ve cok hosuma gittiler. kopegim de var, ne guzel bahceli bir daire bulurum mis gibi olmaz mi sanki?

buyukada'da yasamanin artilari, eksileri nelerdir? ulasimi cok sikinti gormuyorum cunku genelde vapurun gittigi yerlerde takiliyorum en azindan trafik derdim olmaz.

bir de unutmadan; tasinma isi nasil oluyor oraya? extra bir kulfeti olacagi kesin ama acaba ne civarda tutar? max 2 seneligine dusunuyoruz cunku o kalem de onemli biraz.


not: lokasyon bagimliligim yok (remote/freelance calisiyorum), tasindigimiz yerde ortaokul olmasi yeterli (kardesim icin)

 
Freelance calisiyorsan olabilir. En buyuk sorun sabah ve aksam uzun yolculuk suresi, kotu hava sartlarinda ulasimin aksayabilmesi. Sabit bir isin yoksa bunlar sorun olmaz. Baska ciddi bir sorun yasamazsin. Esya tasimak gerektiginde hamal fln bulunuyor. Guzeldir adalar.


  • chavezding  (15.12.17 20:53:36) 
bir tanidigim emekli olduktan sonra tasindi, orada yasamak hayaliydi hep. marketlerde bircok temel ihtiyacin sehirden daha pahaliya satildigini soylemisti dolayisiyla mutfak masrafiniz buyuk ihtimal artar.


  • cooperr  (15.12.17 21:18:37) 
Tanıdığım 3 kişi yaşadı. Hepsi de çok mutluydu. Sonra biri Çıralı'ya, biri Kamboçya'ya, biri tekrar Kadıköy'e taşındı. cooperr'in dediği gibi marketler pahalı. Topluca şehirden alışveriş yaparsanız daha iyi olabilir. Bir eksisi gece hayatını seviyorsanız biraz uzak kalabilirsiniz. Bir de havanın kötü olduğu zamanlarda adada kalmanız gerekir.Ha bir de yazın ada halkı kalabalıktan çok bunalıyormuş. Artıları ise söylendiğine göre çok huzurluymuş orada yaşamak. Komşuluk ilişkileri de güzelmiş. Orada tanıdıklarım her gün ya bisikletle geziyor ya da uzun yürüyüşlere çıkıyorlardı.


  • anumegha  (15.12.17 21:33:42) 
bu pahalilik mevzusunu daha onceden de duymustum ama adalarda sanirim artik zincir marketler de var. pahalilik zincir marketlerde de cok hissedilir seviyelerde mi?

bir de isinma ne kadar pahali olabilir ki? burada kisin ortalama 400-800 lira arasi fatura geliyor, orada da gelsin gelsin 1000 gelsin sonucta 2-3 ay (kiram aylik yaklasik 1200 lira dusecek tasinirsam)
  • ahoy kaptan  (15.12.17 21:45:49) 
Ben kinaliada da yasamayi dusunuyorum. Sana her seyi anlatayim.

Okul mevzusu heybeliada da okul hatta lise bile var. Okul isini halledilir.

Tasinma isi esyalarini kamyona yukluyorsun maltepe iskeleye getiriyorsun. Burada cikartma dedikleri bir motor var.
Arac tasiyabilen cinsten hatta cop kamyonetleri bu sekilde adalara geliyor. Esyalarin evin onune kadar geliyor

Ayrica aksamlari son vapur ile ufak tefek esyalari tasimana izin veriliyor sehir hatlarinda.

Sabah ilk vapur 07.00 kadikoyde 07.30 eminonunde oluyor.

Alisveris olayi ise a101 vardi kinaliada da buyukada da ise hastane bile varmis oyle duydum.

Havadan dolayi vapurlarin calismama olayi ise senede 1-2 defa olup bir kac saat rotar yapiyormus.

Telefondan ve aklima gelenleri yazdim. Aklina gelen bisey olursa sor
  • kaiserr76  (15.12.17 21:51:31) 
çok kısa bir süre de olsa adada konaklamış biri olarak. sabah şehir gürültüsü yerine martı sesleri ile uyanmak paha biçilemez.

bildiğim kadarıyla büyükada'da migros ve birçok banka var.
  • orpheus  (16.12.17 01:09:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.