[]

Paribu'da keriz silkelemek?

Hesabımda bir miktar BTC var. Adamın biri normalde 70.000 tl olan güncel tutar yerine 80.000 tl'den 10.000 tl'lik alış emri girdi.

Ben de direkt o fiyattan satmaya çalıştım elimdeki BTC'leri ama bir dk kadar onun alış emri ve benim satış emrim aynı ekranda göründü ama bir türlü alış-verişi yapamadık. Sonra herif iptal mi etti ne olduysa kayboldu o alış emri.

Bu şekilde fırsat kollayıp alış/satış yapan var mı? Çok mu hızlı olmak gerekiyor, uğraşmaya değmez mi?

 
Örneğin fiyat 1 lira diyelim, 50 kuruş ile 1 lira arasında toplamda 10 bin liralık alıcı bekliyor ve sizin elinizde 10 bin liralık mal var. Serbest fiyattan 10 bin liralık satışı gömersiniz, anında 50 kuruşa indirirsiniz fiyatı. Alış da aynı şekilde, hızlıca birden fazla kademeyi kaldırabilirsiniz ANCAK aradakileri de almak şartıyla, öyle bir üstten bir alttan yok :) Küçük paralarla fiyatta büyük oynamalar yapamazsınız.

Bitcoin borsalarında nasıl oluyor bilmiyorum ama normal borsa gibi gerçekleştiğini baz alırsak, en iyi alıcı 70000 iken, siz o fiyattaki adedi geçmemek şartıyla limit emirle 1 liradan satış emri verirseniz işleminizin 1 liradan değil 70000 liradan gerçekleşmesi gerek çünkü satış fiyatı o anki en iyi limit fiyattan düşükse en iyi alıcı ile eşleşir. Öyle kafamıza göre ucuza satıp anlık korkunç dalgalanmalar yaratabilmemiz mümkün değil, derinlik tablosu o yüzden var zaten.

Birkaç grafik inceledim, günlük min-maks fiyatlarına baktım, sıfıra yakın fiyatlara inip 4-5 dolara anlık çıkmamış coinler hiç, bu da durumun böyle gerçekleştiğini kanıtlıyor. Siz yine de işlem yaptığınız yerde deneme amaçlı birkaç emir gönderin ya da direkt sorun ama çok yüksek ihtimalle böyledir, denetlenen borsalarda sürekli işlem gören hisselerin derinliği bu şekilde çalışıyor. Bitcoin borsalarında da böyledir diye düşünüyorum.
  • hayirsiz  (15.12.17 18:58:07 ~ 19:02:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.