[]

iPhone 8 vs. Huawei Mate 10 Pro

İşim gereği cep telefonunu elinden düşürmeyen birisiyim, dolayısıyla daha önceki telefonlarımı 2 seneden fazla kullanamadım maalesef. Sırasıyla iPhone 4S, Nexus 4, Xperia Z3 Compact kullandım ve şu anda da android bezdirdiği için iPhone 6s kullanmaktayım (şu anda da ios bezdiriyor).

Şu anki telefonumu, iPhone 6s, alırken bunu en az 4 sene kullanırım diye düşünüyordum, ancak hoparlörü toz doldu, şansa ekranda ölü piksel vardı bedelsiz değiştirdim; 1.5 yıllık telefon günde iki defa şarj ediyorum-pil değişimine 370 TL istiyorlar; hafızası 16gb yetmiyor; şu anki sürüm sebebi ile bir sürü yazılımsal problem var.

Bugün bir satıcı arkadaşımla konuşup anlaştım, her iki telefon için de benim 6s'i verince yaklaşık aynı para çıkacak cebimden.. Şeytan diyor ki git Huawei Mate 10 Pro al, 6gb ram var hayvani pili var ama android neticede.. diğer taraftan hiçbir fark yok iPhone 8 alsam fazla para verdiğimle kalacağım ve yazılımsal sıkıntılar devam edecek, telefonu aynısı ile yenilesem cebimden 1,500 TL çıkacak ve yine yazılımsal sorunlar yaşayacağım..

Özellikle son zamanlarda android ile ios arasında kalmış ve seçim yapabilmiş arkadaşların fikirlerini rica ederim. selamlar.

 
Ios derim.
Lakin 16 gb nedir arkadaşım. Ki 32 bile az..

  • soyut park  (15.12.17 00:13:46) 
Bu tamamen sizin hangi cihazları daha önce kullandığınızla alakalı.

Benim evimde kullandığım her şey apple ürünü (Apple TV, MacBook Air, iMac ve iPad Pro) ve doğal olarak da şu an iPhone 8 Plus kullanıyorum 128 GB olan modeli, bir farkı yok dediğiniz 8 Plus ile 6S Plus arasında donanım açısından dağlar kadar fark var, kablosuz hızlı şarj, daha büyük batarya, işlemci, çift kamera vs. Ben olsam yine Apple alırdım, asla şaşmazdım. Huawei falan iyi telefonlar da Android dünyasında işler çok hızlı değişiyor ve bir ay sonra elinizdeki telefon çok eski bir telefon oluyor, oysa 6s Plus diye bahsettiğimiz telefonun üstünden sadece iki model geçmiş.
  • soufigay  (15.12.17 00:19:14) 
Sana hayat kurtaran tavsiyeyi veriyorum kardeşim Xiaomi Mi Max2. Al eğer zerre pişmanlık duyarsan gel yüzüme tükür. Pil yüzdesine bakmadan yaşamayı öğrendim yemin ederim.


  • gozu acik sevisen yahudi  (15.12.17 00:25:31) 
Xiaomi de cidden harika telefon bak. Adamlar kaliteyi ucuzlukla bulusturdu. Senin icin demiyorum sadece, mesela parasi diger telefonlara yetmeyenler direkt onu alsin. Tek sıkıntı garantisi. Şu an distribütor garantililer var Türkiye'de


  • soyut park  (15.12.17 00:45:51) 
tabii ki iphone


  • Delay Fuze  (15.12.17 01:24:57) 
@soyut park fotoğrafların boyutunu ve hafızaya etkisini alırken düşünmemiştim, aldıktan sonra pişman oldum :)

@soufigay telefonun akıcı kullanımı olduktan sonra modelinin eskimesi önemli değil. iphone 7 alacaktım aslında ama ciddi yüksek geldi, o kadar verdikten sonra model düşünüp 8 almayı göz önünde bulundurmaya başladım. bu arada 6s ile 8 arasında fark tabi ki var, sadece benim için "olmaz ise olmaz" diyeceğim cinsten farklılıklar değil, teknik olarak 6s de yetiyor; yazılımı (ki o sorun değişmeyecek 8'de), hafızası ve pili sıkıntı.

@gözü açık sevişen yahudi ve @soyut park: eğer mevcut telefonum tamamen kullanılmaz halde olsaydı düşünebilirdim, ama Xiaomi almaktansa mevcut 6s'imi kullanmayı daha akıllıca bulurum.

arkadaşlar, son zamanlarda android ve ios arasında kalıp uzun uzun düşünen varsa yorumlarını paylaşmalarını rica ederim.
  • pietro  (15.12.17 01:51:00 ~ 01:51:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.