[]

Kedi elimi kanattı

Yemek verdiğim kedi elimi tırnakladı, çok az kanadı. Bir şey olur mu? Aşı yaptırayım mı?




 
kuduz kedi yemek yemezmis sanirim, benim kizimda bu yaz sitede bakilan kedi tarafindan yemek verirken tirmiklandi, kanadi vs, sadece tetanoz yaptirdik, birsey olmadi.


  • elbar  (14.12.17 22:27:10) 
Bişey olmaz demeyin. Ne olur ne olmaz yaptırın. Türkiye’de çok uzun süredir kuduz vakası görülmüyor fakat alınacak risk değil bence. Zaten kedilerle içli dışlıysanız 5 doz yaptırın uzuuun süre korunursunuz.


  • cmysn  (14.12.17 22:36:35) 
kuduza filan gerek yok yaptırmayın durduk yere. sayısını hatırlayamadığım kadar çok kedi tarafından tırnaklandım hiç aşı yaptırmayı düşünmedim bile.


  • ladyinblack  (14.12.17 23:12:40) 
Ben tedbiren aşı yaptırdım. Biraz pimpirikli biriyim de ondan. Bence risk almaya degmez...


  • tociess  (14.12.17 23:27:08) 
yaptır, risk almaya gelecek bi konu değil.


  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (14.12.17 23:32:40) 
Bence yaptırmaya gerek yok, kuduz çooook uzun süredir Türkiye'de görülen bir hastalık değil. Ya da siz bilirsiniz. Ben de mahallemdeki kedileri besliyorum, sokaktaki gördüğüm her kediyle can hıraş cebelleşiyorum, defalarca kez tırmaklandım hiç de aşı yaptırma ihtiyacı hissetmedim.


  • soufigay  (15.12.17 00:14:11) 
tetanoz aşısı yaptır bence. kuduz görülmüyor çok uzun süredir.


  • jangbogo  (15.12.17 00:29:02) 
Kuduzun görülmediği bilgisi hatalı. "Eser miktarda" sıfır değildir arkadaşlar.

"Ülkemiz son yıllarda insanlardaki olgu sayısının çok azalmasına rağmen Avrupa kıtasında köpek kaynaklı kuduzun görüldüğü tek ülkedir"
yeni.thsk.gov.tr

"Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre her yıl yaklaşık 55bin insan köpek kaynaklı kuduz nedeniyle hayatını kaybetmektedir.. Ülkemizde 1987 yılına kadar kuduza bağlı ölümler yüksek olmasına rağmen, modern aşıların kullanılmaya başlanması ve alınan önlemler ile ölümler çok azalmış hatta bazı yıllarda rastlanmamıştır
Türkiye’de yapılan bir çalışmada 1992–2007 yılları arasında 39 kuduz vakası olduğu saptanmıştır. Bu vakaların 29’unun köpek kaynaklı, kalan vakaların ise yaban hayvanları tarafından meydana getirildiği gösterilmiştir."
www.journalagent.com
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (15.12.17 03:47:57) 
benim bildiğim tr'de kediden bulaşan kuduz vakası hiç yok.
kuduz olursan literatüre geçersin.

yahu işin mi yok, ne aşısı?
sokaklarda en az 10 kere cırmalanmış kişi bildirdi.
  • herhaltibiliyoring  (15.12.17 04:05:07 ~ 04:05:34) 
Yapmayın arkadaşlar. Bu riskin sonu direkt ölüm. Önleme olanağı var ve önlemin bir zararı yok. Milyarda bir ihtimal bile olsa sonu ölüm olacak bir risk üstelik önlem olanağı varken önerilmemeli.

Halk sağlığı kurumları neden sadece riskli köpek temaslarında aşılama yapmayıp diğer vakalarda da aşılama yapıyor?
Senelerce tıp eğitimi mi aldık, elimizde tüm veriler var mı?

Suriyeli olgusunun getirdiklerini biliyor muyuz mesela? Kökünü kuruttuğumuzu düşündüğümüz bazı bulaşıcı hastalıkların yeniden görülmeye başladığını söyleyeyim.
Uzakların yakın olduğu bir zamanda yaşıyoruz. Toplumlar arası temas çok fazla. Gezi blokları aldı başını gidiyor, bakabilirsiniz, Asya - doğu gezileri batıyla aşık atıyor.

İstatistiki olarak bizim bu duyuruda bir araya gelme olasılığımız kedi nedeniyle kuduz olup literatüre geçme olasılığıyla başabaştır, dileyen hesaplayabilir.

Ve; 1/sonsuz sıfırdan büyüktür.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (15.12.17 10:50:43) 
kedinin tırnağından kuduz kapma olasılığından bahsedebilmek için kedinin tırnağını tükürükleyip ondan sonra etine saplaması gerekiyor. hayvan yalanırken uyuz edip kendini tırmalattırmadıysan gerek yok bence. ısırsaydı yaptır derdim.


  • evde liyakat kalmamis  (15.12.17 10:55:46) 
kuduz aşısı yaptır mutlaka. milletteki rahatlığı anlayamıyorum. ne demek bir şey olmaz? sağlık kardeşim bu, risk almaya değecek bir şey değil. kuduz aşısı yaptırmak sana bir şey kaybettirmez.


  • silah taciri  (15.12.17 10:59:25) 
ellerimdeki tırmık izi hiç geçmez çocukluğumdan beri yüzlerce kedi tırmaladı köpekler ısırdı ama bir defa bile aşı olmadım . sağlıklı sağlam bir kedi ise asla kuduz ihtimalini aklıma getirmem.
daha 2 gün önce işyerimin kapısına gelen ilk defa gördüğüm bir kediye mama verdim göbüşünü seveyim derken bir pati de o attı kanlı uzun bir çizik var bu satırları yazan elimde.

  • devilone  (15.12.17 11:14:23) 
Tedbirli olmak iyidir ancak 8 yıl dışarıya gidip gelen kedim oldu. Elimi her kanatışında bol sabunlu su ile yıkayıp yine aralıklarla ve bolca kolonya döküyordum. yazın dışarıda da bir kedi kanattı ama aynı şekilde işlem yaptım çok şükür bir sorunla karşılaşmadım.
Ama sana aşı olma da diyemem, riskler var tabii ki.

  • six packsiz  (15.12.17 12:46:24) 
ben olsam yaptırmazdım


  • istanbul kanatlarimin altinda  (15.12.17 13:01:31) 
öncelikle kedi kuduz bile olsa tırnağından bulaşma ihtimali çok çok düşük, ısırıp salya bulaştırması lazım.
türkiye'de kediden insana bulaşmış kuduz vakasının olmadığını duymuştum. var diyorsanız kaynak göstermenizi rica edeceğim.

denilmiş ki kediden kuduz buluşma ihtimali çok düşük olsa da var, risk almayın yaptırın.

peki, ben size kediden kuduz bulaşma ihtimalinden daha yüksek ihtimalli bir kaç durum sayayım:
1)otobüse binmeyin, hatta trafiğe hiç çıkmayın. çünkü trafikde kaza geçirip ölme ihtimaliniz daha fazla.
2)denize girmeyin, boğulup ölme ihtimaliniz daha fazla.
3) asla asla duş yapmayın, evdeki kazaların büyük oranı banyoda düşmeyle gerçekleşiyor.
4)sokakta yürümeyin, kafanıza saksı düşüp ölme ihtimaliniz de sıfır değil.
  • herhaltibiliyoring  (15.12.17 13:51:04 ~ 14:09:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.