[]

Starbucks luks mu?

Ben orada en ucuz kahve oldugu icin gidiyorum. Soya sutlu filtre kahve 5 lira ve gidince saatlerce oturup ders calisabiliyorsun.

Baska kahveciye gitsem 15 dk.da bir garson gelip bir sey icer misin diye soracak.

Ancak internette okudugum kadariyla insanlar paket kahve almis birkac gun bedava icebilsinler diye sonra duyuruda gordum gelecek hafta bedava kahve alabilsin diye dogum gununu gelecek hafta gosterecekmis. Bu kadar zahmete deger mi?

Cidden ulkede 5 - 10 lira icin bunu yapan 100 lira icin adam oldurur sanirim.

 
hayır değil, haklısınız bu kadar zahmete değmez. abartıyorsunuz, kimse 100 liraya adam öldürmez.


  • evde liyakat kalmamis  (14.12.17 12:22:33) 
Starbucks'a lüks diyene iyi gözle bakmıyorum, eğer gerçekten 0 sosyal hayata sahip biri değilse ya da büyük şehirlerden biri dışında oturmuyorsa. Yani kıraathanelerde bile kahve 2-3 lira, 5-6 liraya kovayla kahve içip bütün gün rahatsız edilmiyorsun. Türk kahvesi fanıysan ya evde iç ya da diğer her yer zaten artık Telve ile pişiriyor. Sıkıntı eziklik bence.


  • whoosie  (14.12.17 12:22:53 ~ 12:24:18) 
Ortalama altı bir kafede çay ya da kahve içmek bile starbucks'tan pahalıya geliyor. Lüks olduğunu düşünmüyorum.

Bir kahve için de bahsettiğiniz uğraşları gereksiz görüyorum. 10 lira verip içmek daha mantıklı çeşitli oyunlar çevirmekten.
  • md11  (14.12.17 12:26:40 ~ 12:28:10) 
Çikolata ve yan ürünleri hariç kahveleri gayet öğrenci uygunluğunda bence. Mahalle arası kafelerde bir kahve 10 liradan başlıyor ve oturup saatlerce kalma lüksün yok, içse de defolup gitse gözüyle bakıyorlar.

O doğum günü olayını donanımhaber ölücüleri yapıyordur. Eğer adam öldürmek yasal olsa fakat vicdana bırakılsa onlar 100 liraya adam da öldürür.
  • siyah giyen adam  (14.12.17 12:27:10) 
Böyle şeyler yapanlar var evet hiç de az değiller.
Şaşırmıyorum artık.
Ikea ilk açıldığında içecekler sınırsız diye çantasında şişeyle gidip kola, fanta... dolduran insanları gördü bu gözler.

Starbucks lüks değil fiyatlar aldığın ürüne göre oldukça uygun ve en güzel yanı mekanı rahatça kullanabilme.
  • mutekebbir  (14.12.17 12:28:09) 
hayır starbucks lüks değil, dediğin sebepler zaten herkes tarafından tercih edilmesinin başlıca sebepleri.

ama "5 - 10 lira icin bunu yapan 100 lira icin adam oldurur" mantığı çok abartı. ne demek adam öldürmek, onunla bu kıyaslanır mı hiç? sanki hırsızlık mı yapıyor? yoo. doğumgününü yakın zamanda göstererek belki 8 ay sonra bedava içebileceği kahveyi yarın içecek işte. ayrıca herhangi bir ürün bir şekilde 1 lira bile daha ucuza alınabiliyorsa neden almayalım ki. üstelik bunun için çok da bi zahmete girilmiyor. burda ürünün ne kadar ucuz ya da pahalı olduğunun bir önemi yok.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (14.12.17 12:34:21) 
Starbucks lüks değil. Lüks kahveci bana göre İstanbul'da kropka ve moc. Daha iyileri vardır memlekette elbet ama benim bildiklerim bunlar.


  • Crymeariver  (14.12.17 12:36:54) 
starbucks kahveyi en ucuza veren şirket. yanında verdikleri internet, masa-sandalyeleri falan da cabası. starbucks'da 6.75 olan en büyük boy kahve mado'da çok daha pahalı, üstelik o kadar konforlu değil.

o kadar zahmete gerek yok, ben şimdiye kadar tanıdığım şubelerde ne zaman rica ettiysem (cüzdanı unutma gibi sebeplerle) ücret almadan kahveyi hemen verdiler. dahası kendi uygulaması, yıldız gibi aksiyonlar.

bu bildiğin sineğin yağını çıkarmak. bana giren çıkan bişey yok tabi, ama hoş değil.
  • babilbaligi  (14.12.17 12:41:06) 
şimdi şöyle bir şey var, biz bardak bardak çay içen, kahve olarak da kahvaltı sonrası türk kahvesi içen bir milletiz. starbucks ülkeye ilk girdiğinde oha ne alaka demiş olabiliriz insanlar ve bu yüzden hep bi tık lüks duracak sanırım ama şu an çaycılar ve diğer kahve yaptığını sanan saçma kafeler falan inanılmaz fiyat arttırmış durumda o yüzden starbucks onlara göre ucuza bile geliyor. ama her sabah mutlaka içmeliyim durumlarına girmemek lazım çünkü o bağımlılık oluyor artık.


  • pamuk helvalar cebe  (14.12.17 12:44:20) 
Türk kahvesi sevmiyorum. Ayrca çalan müzikleri, ortamı, kahvelerini seviyorum. Haftanın 3 günü gidiyorum. Sigara içeceğime kahvemi içiyorum keyfime bakıyorum. Şimdi rahatsız olanlar düşünsün :}


  • Tersidüzükilec  (14.12.17 14:28:46) 
Starbucks lüks olsa her yerde görebileceğin, devamlı gidilebilen bir yer olamazdı.


  • noluyo yaa  (14.12.17 15:04:10) 
beş liraya kahve mi varmış starbucksta?


  • geçerkenugradım  (14.12.17 16:00:53) 
starbucks lüks değil, biz türkler sinekten yağ çıkarmaya çalışıyoruz. 5.25 lik filtre kahve 1 lira olsa yine doğum gününü değiştirecek insanlar var.


  • Tears of Devil  (14.12.17 16:07:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.