[]

elimdeki sql dosyaları kayboldu nasıl düzeltebilirim?

abiler ablalar çok acil çözmem gereken bir sorunum var. arkadaşım veri tabanını bize yollarken saçma sapan birşeyler yapmış ve şu sitedeki(www.mshowto.org) gibi iş yürütmeye çalışmış. sonuç olarak elindeki bir sürü şey yazdığımız veri tabanını yok etmeyi başarmış sağolsun. nasıl geri getirebiliriz veri tabanını bilgisi olan var mı? daha önce yaptıklarını kaydederek ilerlemişti ama yedekleme yapmamış akıllı.




 
kaybolduguna emin misiniz ona bir bakin bana kalirsa. eger boyut olarak buyuk bir veriyse doluluk oranina bakin serverdaki, azalma olmadiysa belki bir yerlerde duruyordur.

snapshot filan yok mu? belki otomatik aliyordur makine.

attact/deattach olayini pek bilmiyorum ama oracle'da redolog'lardan filan donus yapilabiliyor. sql server'da ona benzer bir yapi var mi?
  • fakyoras  (14.12.17 00:50:37 ~ 00:53:55) 
mdf, ldf dosyaları mı silindi?


  • €xpolerer  (14.12.17 08:39:42) 
detach işleminde fiziksel dosyalar silinmez, eğer özellikle başka klasör belirtmediyseniz, sql server üzerinde aşağıdaki select'i çalıştırıarak default data klasörünü bularak data dosyalarını bulabilirsiniz. buradan attach ile yeniden ekleyebilirsiniz.

select substring(physical_name, 1, charindex(N'master.mdf', lower(physical_name)) - 1)
from master.sys.master_files
where database_id = 1 and file_id = 1
  • altinci nesil caylak  (14.12.17 10:25:24) 
arkadaşıma çözüm önerilerinizi ilettim umarım çözeriz. teşekkür ederim.


  • golgi aygıtı  (14.12.17 16:06:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.